DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’den Berlin’e destek

François Hollande’den Berlin’e destek

Berlin’de yaşanan tır saldırısının ardından açıklamada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ‘Berlinlilerin yanınızdayız!’ dedi.\r\n\r\n

Berlin’de yaşanan tır saldırısının ardından açıklamada bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ‘Berlinlilerin yanınızdayız!’ dedi.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Berlin’de yaşanan hain terör saldırısı hakkında bir takım önemli açıklamalarda bulundu. Hollande daha öncelerde Paris’te meydana gelen saldırıda Almanya’nın yanlarında olduğunu belirterek, ‘biz de Berlinlilerin yanındayız’ dedi. Hollande Elysee Sarayı’nda düzenlenen toplantının hemen sonrasında basın mensuplarına “Paris’te saldırı düzenlendiğinde Almanyayanımızdaydı. Berlin terör saldırısına uğradığında biz de Berlinlilerin yanındayız. Dün akşam da Başbakan Angela Merkel’le görüşerek onunla dayanışma içinde olduğumuzu bildirdim.” şeklinde açıklama yaptı.

François Hollande taziye defterini imzaladı

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ülkesindeki güvenlik önlemleri için gereken tüm kaynağın olduğunu ifade ederken, “Görev sürem boyunca savunma bütçesi birçok kez artırıldı. Hedeflerimiz için gereken kaynağa sahibiz.” sözlerini kullandı. Basın mensupları ile yaptığı görüşmenin ardından Berlin’deki saldırı nedeni ile taziyelerini iletmek için Almanya’nın Paris Büyükelçiliğine doğru yola koyuldu. Burada Başbakan Bernard Cazeneuve ve Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’un aralarında bulunduğu bir ziyaret gerçekleştirdi. Ardından tır saldırısı için açılan taziye defterini imzaladı.

Berlin saldırısından sonra 1 günlük yas ilan edildi

Berlin’deki noel pazarına girmesi sonucu 9 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı. Almanya bu korkunç saldırının üzerine ülke genelinde bir günlük yas ilan etti.Almanya’yı derinden sarsan ve terör saldırı olduğu düşünülen olay ülke genelinde büyük bir yankı buldu. Saldırının sonrasında ise Almanya’da bir günlük yas ilan edildi. Konu ile ilgili olarak Federal İçişleri Bakanlığı bir mesaj yayımladı. Yayımlanan mesajda İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere’nin ülkedeki resi makamlarda hayatını kaybedenlerin anısına Alman bayraklarının yarıya indirilmesini istediği bilgisi yer aldı.

ABD’nin daha önceden uyarıda bulunduğu iddia edildi

Yaşanan bu olayın yanı sıra Amerika’nın Kasım ayında Noel boyunca terör saldırısı olabileceğini konusunda uyarı da bulunduğu iddia edildi. Konu ile ilgili olarak Alman basınına yansıyan haberlerde, Noel boyunca terör saldırılarının olabileceğini ve Noel pazarlarına gidenlerin dikkatli olmalarını istediğinin uyarısı yapıldı.Noel pazarına yapılan saldırının terör saldırısı olabileceği nedeni ile açılan soruşturmayı Federal Savcılık devraldı. Yaşanan bu üzücü olaydan ötürü de Almanya Başbakanı Angela Merkel bugün gerçekleştireceği toplantıyı iptal etti. Saldırıyı kimin yaptığına ilişkin ifadelerde gözler sığınmacılara çevrildi.  Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Herrmann ise iddia edildiği gibi saldırıyı Afkan kökenli bir sığınmacı tarafından gerçekleşmişse, bu durumun hiç iyi olmayacağını ifade etti.