DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’den Türkiye çağrısı

François Hollande’den Türkiye çağrısı

Suriye krizinin çözümü konusunda yeni açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 3 önemli ülkenin masaya oturması gerektiğini ifade etti.\r\n\r\n

Suriye krizinin çözümü konusunda yeni açıklamalar yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 3 önemli ülkenin masaya oturması gerektiğini ifade etti.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, düzenlenen Avrupa Konseyi’ne katıldı. Bu arada Suriye krizine değinen Hollande, çözüm için Türkiye, İran ve Rusya ile birarada masaya oturulması gerektiğini belirtti. Bu konuların yanı Fransa Cumhurbaşkanı Türkiye’nin öneminin de altını çizdi. Avrupa Konseyi’nde ise “Suriye’de önce silahlar susmalı, ardından insani yardım sağlanmalı, sonra Rusya, Türkiye ve hatta İran’ın da katılımıyla masaya oturulmalı”  şeklinde konuştu.

François Hollande : ‘Türkiye çok önemli’

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye krizinin çözümü konusunda Türkiye’nin önemli bir nokta olduğunu vurguladı. Ve  “Türkiye’yle diyalog kurulmalı. Çünkü Türkiye çok sayıda sığınmacı konuk ediyor ve Suriye sorununun çözümüne katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.Suriye krizinin yanı sıra Türkiye’de gerçekleşen ve başarısız sonuçlanan darbe girişimine de değinen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande,  “Türkiye 15 Temmuz’da zor bir an yaşadı. Ancak hukuk devletine de saygı duymalı”dedi.

Hollande’den Rusya’ya sert tepki

BM Güvenlik Konseyi’nin Halep ile ilgili verdiği karara Rusya’nın veto etmesine Fransa cumhurbaşkanı Hollande’den sert tepki geldi.Fransa cumhurbaşkanı Hollande, TF1 kanalına çok önemli açıklamalarda bulundu. 19 ekim 2016 tarihinde Paris’te ağırlayacağı Rusya Devlet Başkanı Vladimir için şok edici ifadeler kullandı. Françoiş Hollande, Rusya’nın kararı veto etmesinin ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i ağırlamaktan pişman olduğunun mesajını verdi. Hollande,  “Şimdi kendime soruyorum, bunun bir faydası olacak mı? Bu gerekli mi? Bu bir baskı aracı olabilir mi? Suriye rejimi ile yaptıklarını ve Halep’te sivil halkı bombalamalarını biz durdurabilir miyiz?” dedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande: ‘Cezalarını çekecekler’

fransa-dan-rusyaya-tepkiHollande, 19 ekim günü ağırlayacağı Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşmesini yapacağı ve Halep’te yaşanan insanlık dramını gündemin en üst sıralarına taşıyacağını ifade etti. Ve Fransa Cumhurbaşkanı Hollande,  “Onu gördüğümde, bunun kabul edilemez olduğunu ve hatta Rusya’nın imajı için bile ciddi sorunlar yarattığını söyleyeceğim.” dedi. Halep’te yaşanan zor günlere tanık olan sivil halkın savaş suçu kurbanları olduğunu ifade etti. Bu suçu işleyen herkesin Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesinde cezalandırılacağının da altını çizdi.