DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
François Hollande’nın o yorumuna Ömer Çelik’ten cevap

François Hollande’nın o yorumuna Ömer Çelik’ten cevap

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’den başörtülü müslüman kadın yorumu geldi. Hollande’nin bu yorumuna Ömer Çelik’ten açıklama geldi.\r\n\r\n

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’den başörtülü müslüman kadın yorumu geldi. Hollande’nin bu yorumuna Ömer Çelik’ten açıklama geldi.Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, geçtiğimiz günlerde  “Bugünün türbanlı kadınları yarının Marianne’leri (Fransız kadının sembolü) olacaklar. Buraya türbanıyla geldiğinde, toplum ona gelişmesi için gerekli koşulları sunar. Kadın özgürleşir ve bir Fransız olur” ifadelerini kullanmıştı. AB Bakanı Ömer Çelik ise Hollande’nin bu açıklamalarını  “Başörtülü Müslüman kadının ‘Fransız’ kadını olabilmesinin şarta bağlanması, kadının özgür iradesine, temel hak ve özgürlüklere aykırıdır.” şeklinde yorumladı.

Ömer Çelik, François Hollande’nin o sözünü paylaştı

AB Bakanı Ömer Çelik, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’nin Le Monde gazetesine verdiği mülakatlardan oluşan kitapta yer alan “Müslüman kadına kendini gerçekleştirme imkanı sağlarsak, başörtüsünden özgürleşecek ve isterse dindar kalarak bir Fransız kadını olacak” şeklindeki sözlerini twitter da paylaştı. Ömer Çelik bu sözleri ile Avrupa’da yaygınlaşan İslamofobi’ye somut örnek teşkil ettiğini belirtti. Daha sonrasında ise konu işle ilgili olarak Ömer Çelik şu ifadelere yer verdi.

“Başörtülü Müslüman kadının ‘Fransız’ kadını olabilmesinin şarta bağlanması, kadının özgür iradesine, temel hak ve özgürlüklere aykırıdır. Ayrıca bu yaklaşım, Müslümanların kendi dini kimlikleriyle yaşadıkları topluma entegrasyonlarının önünde de önemli bir engeldir. Bugün dünyanın ihtiyacı olan şey, herkesin kendi kimliğiyle özgür bir toplumun parçası olmasıdır.”

François Hollande ne demişti?

“Bugünün türbanlı kadınları yarının Marianne’leri (Fransız kadının sembolü) olacaklar. Buraya türbanıyla geldiğinde, toplum ona gelişmesi için gerekli koşulları sunar. Kadın özgürleşir ve bir Fransız olur, bir ideali savunur. Elbette istediği ölçüde inancını da koruyarak. Sonuç olarak, iddiamız ne? Bu kadının esaret yerine özgürlüğü seçmesini istiyoruz.”