DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Frank Walter Steinmeier’den süpriz karar

Frank Walter Steinmeier’den süpriz karar

Almanya’nın gündeminde Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’in cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilmesi öne çıkan en önemli haberler arasında..\r\n\r\n

Almanya’nın gündeminde Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’in cumhurbaşkanlığına aday olarak gösterilmesi öne çıkan en önemli haberler arasında..Almanya‘nın 2017’de yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılması için Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier resmen aday olarak gösterildi. Steinmeier aday gösterenler arasında CDU Genel Başkanı Angela Merkel, CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ve  SPD Genel Başkanı Sigmar Gabriel gibi isimler yer aldı. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier 12 şubat 2017’de cumhurbaşkanı adayı olarak seçimlere katılacak.

Frank Walter Steinmeier’e büyük destek

frank-walter-steinÜlkenin son zamanlarda yaşadığı fırtınalı dönemde kendisinin önemli isimler tarafından cumhurbaşkanı adayı gösterilmesinden son derece mutlu olduğunu ifade etti. Ayrıca kendisine duyulan güvenden ötürü de onu destekleyenlere teşekkürlerini sundu. Son yıllarda Almanya’nın git gelli günlerinin farkında olduğunu ve ülkesinin bu tür krizlerden diğer ülkelere göre daha hızlı kalkınabildiğini hatırlattı. Ve ‘Bizim krizleri atlatacak gücümüz var’ şeklinde bir yorum da bulundu.

Angela Merkel’den açıklama

Cumhurbaşkanlığına aday gösterilen Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier’in en doğru kadar olduğunu belirten Angela Merkel bu duruma sevindiğini ifade etti. Angela Merkel, ” Çok mutluyum. Steinmeier bu dönemde en doğru aday. Almanlar, ona güvenebileceklerini biliyor” dedi. SPD Genel Başkanı Sigmar Gaberiel ise Alman halkının Dışişleri Bakanı Steinmeier’e güvendiğini ve ona büyük bir destek verdiklerinin önemine değindi. Ayrıca cumhurbaşkanlığı adaylığında parti aidiyetinin değilde güvenin en önemli nokta olduğuna dikkat çekti. Ve Steinmeier’in güven verdiğini ifade etti. CSU Genel Başkanı Horst Seehofer ise, Steinmeier’i Joachim Gauck’a benzetti. Ve Joachim Gauck gibi iyi birisi olduğunun vurgusunu yaptı.