DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa Büyükelçiliği kapatıldı!

Fransa Büyükelçiliği kapatıldı!

Ankara ve İstanbul’da bulunan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu kapatma kararı alan Fransa ikinci bir emir gelene kadar açmayacak.\r\n\r\n

Ankara ve İstanbul’da bulunan Büyükelçiliği ve Başkonsolosluğu kapatma kararı alan Fransa ikinci bir emir gelene kadar açmayacak.Fransa, bugün Ankara’daki Paris Caddesi’nde bulanan Fransa Büyükelçiliğini kapattı. Bunun ile birlikte İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu da kapatıldı. Fransa’dan gelecek ikinci emire kadar açılmayacak.fransanin-ankara-ve-istanbuldaki-konsolosluklari-kapatildiKonu ile ilgili Fransa Büyükelçiliği’nden açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada Ankara’daki Paris Caddesi’nde bulanan Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu’nun kapatılmasının güvenlik gerekçesiyle olduğunu belirtti. Ankara, İstanbul ve İzmir’de gerçekleşek olan 14 Temmuz kutlamaları da iptal edildi. Açıklamanın devamında ise “Fransa’nın Türkiye Bükelçiliği ve Fransa’nın İstanbul Başkonsolosluğu, 13 Temmuz 2016 Çarşamba günü saat 13.00’dan itibaren, ikinci bir emre kadar, kapalı olacaktır” ifadeleri yer aldı.

Fransa, Türkiye ile sürekli iletişim halinde

Ankara’daki Paris Caddesi’nde bulanan Fransa Büyükelçiliği ve İstanbul’da İstiklal Caddesi’nde bulunan Fransa Başkonsolosluğu’nun kapatılması kapsamında Türk makamlarının bilgilendirildiği açıklandı. Bu süreç içerisinde sürekli iletişim halinde olduklarını belirten açıklamada “Anlayışları için Türkiye’de yaşayan Fransız topluluğuna ve tüm davetlilerimize teşekkür ederiz” sözleri kullanıldı.