DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da 17 terör saldırısı son anda önlendi!

Fransa’da 17 terör saldırısı son anda önlendi!

Son günlerde meydana gelen terör saldırıları insanları artık bıktırdı. Fransa’da ise 2016 yılından bu zamana kadar 17 terör saldırısı önlendi.\r\n\r\n

Son günlerde meydana gelen terör saldırıları insanları artık bıktırdı. Fransa’da ise 2016 yılından bu zamana kadar 17 terör saldırısı önlendi.2016 yılının başından bu yana 17 terör saldırısının önüne geçildi. Fransa İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Güvenlik birimlerimiz terörizmle mücadelede tam anlamıyla mobizile olmuş durumda” dedi.Ve bu zamana kadar çok sayıda terör girişimi ile mücadele ettiklerini ifade etti. Fakat konuya ilişkin net bir bilgi gelmedi.

Fransa’da toplam 17 terör saldırısı önlendi

Sputnik gazetesinde yer alan habere göre, Fransa 2015 ve 2016 yılları arasında islamcı terör saldırılarına maruz kaldığını vurguladı. 2016’nın temmuz ayındaki Fransız Ulusal Bayramı’nda Nice’deki kalabalığın üzerine kamyon sürülmüştü. Ve bu saldırıda tam 84 kişi hayatını kaybetmişti. 2015 yılında da İslamcı teröristler, başkent Paris’te eş zamanlı pek çok saldırı yaşanmıştı. Bu saldırıda da 130 kişi hayatını kaybetmişti.İçişleri Bakanı Bruno Le Roux, Berlin’de meydana gelen çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği TIR saldırısının ardından Almanya, Lüksemburg ve İsviçre çevrelerinde güvenliğin üst seviyeye çıkarılması için emir vermişti. Berlin saldırısını düzenleyen zanlı Anis Amri ise İtalya’nın başkenti Milano’da polis ile girdiği çatışma sonucunda etkisiz hale getirilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel ise İtalya’ya zanlı yakaladığı için teşekkür etti. İşte o haberimiz..

Merkel, Berlin saldırganının ölümü ardından ilk kez konuştu

Almanya’nın başkenti Berlin’de yaşanan tır saldırısına yönelik açıklamalarda bulunan Angela Merkel, “Terörizm bize meydan okuyor” dedi.Almanya geçtiğimiz günlerde yaşanan Berlin saldırısı ile sallanmıştı. Yaklaşık 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının hemen ardından olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Saldırganı ihbar eden ve yakalanmasına yardımcı olan kişilere mükafat bile verilecekti. Günler sonra Berlin saldırganı Tunuslu Anis Amri, Milano’da yakalandı. Polis ile çatışmaya giren zanlı etkisiz hale getirildi. Merkel de konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Başka suçlular veya yardım edenler varsa, onları hesaba çekeceğiz.” dedi.

Angela Merkel : ‘Hesaba çekeceğiz!’

Angela Merkel, bu sabah saatlerinde Başbakanlık’tan açıklama yaptı. Açıklamada İtalya Başkanı Paolo Gentiloni’nin Berlin saldırganı Anis Amri’nin polis ile çatışmaya girdikten sonra etkisiz hale getirildiği bilgisini  verdiği için teşekkür etti.  Merkel zanlının öldürülmesine rağmen açılan soruşturmanın devam edeceğini ve çalışmaların devam edeceğini belirtti. Ve “Onlar (güvenlik güçleri), Amri’nin eylemi hakkında kimin ne bildiğini ortaya çıkarana kadar durmayacak. Kim destek vermiş veya onu korumuş olabilir? Başka suçlular veya yardım edenler varsa, onları hesaba çekeceğiz.” dedi.