DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da camiye çirkin hareket

Fransa’da camiye çirkin hareket

Fransa’nın bilindik kentlerinden biri Dijon yakınlarında bulunan Genlis kasabasındaki camiye çok çirkin bir saldırı yapıldı. Caminin demir parmaklıklarına domuz kafası asıldı.Dijon kenti yakınlarındaki Genlis kasabasında daha yeni faaliyet göstermeye hazırlanan caminin demir kapısının parmaklıklarına domuz kafası asıldı. Olayın ardından France Blue radyosu, “Dijon savcılığı bölgedeki Müslümanlara yönelik saldırı olarak nitelenen eylemle ilgili soruşturma başlatttı” dedi. Fransız kanalı

Fransa’nın bilindik kentlerinden biri Dijon yakınlarında bulunan Genlis kasabasındaki camiye çok çirkin bir saldırı yapıldı. Caminin demir parmaklıklarına domuz kafası asıldı.Dijon kenti yakınlarındaki Genlis kasabasında daha yeni faaliyet göstermeye hazırlanan caminin demir kapısının parmaklıklarına domuz kafası asıldı. Olayın ardından France Blue radyosu, “Dijon savcılığı bölgedeki Müslümanlara yönelik saldırı olarak nitelenen eylemle ilgili soruşturma başlatttı” dedi. Fransız kanalı ise savcılığın “ırkçı nefreti ve ayırımcılığı körüklemek” suçundan soruşturma açtığını bildirdi.

Fransa’da camiye domuz kafası asıldı

 Genlis Belediye Başkanı Vincent Dancourts ise yapılan bu çirkin hareketi kınadığını ve “kasabadaki Müslüman toplumu ile dayanışma içinde olduğunu” yaptığı yazılı açıklamada belirtti. Vincent Dancourt, “Dinle bağlantılı bir nefrete kasabamızda yer yok, burada herkes birbirine tamamen saygı ve uyum içinde yaşamalı.” dedi. Bunun yanı sıra Fransa’da ırkçılıkla mücadele derneği SOS’dan da açıklama geldi. Açıklamada saldırıyı en sert şekilde kınadıklarını ifade ettiler.  İslamofobi ile Mücadele Merkezine göre ülkedeki Müslümanlara yönelik saldırılar son zamanlarda büyük artış gösterdiğinin vurgusunu yaptılar.

Fransa’da tecavüz vakalarında artış görülüyor

Fransa’da yapılan araştırmalara göre 2016 yılında kayıtlara geçen tecavüz vakaları dudak uçuklattı. İşte 2016 yılında Fransa’da meydana gelen tecavüz vakaları rakamları…Le Figaro gazetesinin haberine göre, Fransa’da ki polis kayıtlarına geçen 2015 yılı tecavüz vakaları, 13 bin 881 olarak görüldü. Bu rakamlar 2016 yılında ise, daha da artarak 15 bin 48’e yükseldi.

%10 artış görülüyor

Tecavüz vakaları özellikle 18 yaş altındaki küçük çocuklara karşı olduğu belirtilirken, 2015 yılı içinde 7 bin 416 reşit olmayan küçük çocuklara tecavüz vakası yaşanırken 2016 yılında yüzde 10 artış göstererek 8 bin 184’e çıktığı öğrenildi.Yapılan araştırmalar sonucunda alınan verilere göre, Fransa’da her saat başında 1 yaşından küçük bir çocuk tecavüze uğruyor.Le Figaro yaptığı açıklamasında, gerçek tecavüz vakalarının ve tecavüz girişimlerinin bu rakamlardan daha fazla olduğunu, aslında tecavüze uğrayan ve tecavüz  girişimine maruz kalanların sadece onda birinin polise başvurarak şikayetçi olduklarını söyledi.Yayınlanan son raporda ise, 2014 yılının Ekim ayından 2015 yılının Ekim ayına kadar 18-75 yaşları arasında kişilerin arasında 84 bin bireyin tecavüze uğradığı öğrenildi.