DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da yine bir cami kundaklandı

Fransa’da yine bir cami kundaklandı

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Chateau Thierry kasabasındaki bir cami sabahın erken saatlerinde çirkin bir saldırıya maruz kaldı.\r\n\r\n

Fransa’nın kuzeyinde bulunan Chateau Thierry kasabasındaki bir cami sabahın erken saatlerinde çirkin bir saldırıya maruz kaldı.Fransa’nın Chateau Thierry kasabasında bulunan bir cami kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından çirkin bir saldırıya uğradı. Camiye yapılan kundaklama girişimi Cumartesi günü sabah saatlerine yakın yapıldı. Cami bu kundaklama girişiminden dolayı maddi anlamda ciddi bir maddi hasara uğradı. Kundaklama girişiminin ardından Picardie Bölgesindeki Camiler Birliği bir bildiri yayımladı. Bildiride camiye yapılan kundaklama girişimini sert bir şekilde kınadıklarını ifade ettiler.

Fransa’da bir camiye kundaklama girişimi!

Picardie Bölgedeki Camiler Birliği’nin yayımladığı bildiride “Ülkemizin her zamankinden daha fazla sağduyu ve beraberliğe ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür bir saldırı haberi bizi şoke etti.” ifadeleri dikkat çekti. Ve bu ifadelerin yanı sıra “Cami cemaati ve bölgede yaşayan Müslümanlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmek isteriz.” şeklinde önemli noktalara da değinilmişti.Camiler Birliği’nin yaptığı açıklamada en önemli noktada camiye bu saldırı girişimini yapan kişi veya kişilerin bir an önce bulunup, gereken cezayı çekmelerini istedikleri oldu. Fransa’da İslamofobi ile Mücadele Merkezine göre, ülkede yaşayan Müslümanlara yönelik saldırılar son yıllarda katlanarak artıyor.

Almanya’da camiye saldırı

Almanya’da camiye yapılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer ki saldırı ülkenin Hamburg kentinde meydana geldi.Almanya’da yaşanan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Sıkça saldırılara maruz kalan camiler Türk vatandaşlarını tedirgin ediyor. Son saldırı ise Hamburg kentinin yakınlarında bulunan Stade’de yaşandı. Stade de faaliyet gösteren DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)’e bağlı olan camiye gece yarısından sonraki saatlerde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Almanya’da yine camiye saldırı!

almanya-cami-saldiriGece 03.00 sularında düzenlenen saldırıda caminin camları tuzla buz edildi. Cami duvarlarına boyalar atılmasının yanı sıra intikam yazıları da yazıldı. Duvarlara yazılan yazılara ek cami camlarına da nefret içeren sözler yazıldı.  Hamburg’un Bützfleth semtindeki camiye yapılan saldırının hemen sonrasında polis hemen harekete geçti. Polisler hemen olay yerinde inceleme yaptı. Ve olay ile ilgili ipucu aradı. Daha sonrasında ise saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldı.almanya-cami-saldiri