DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’daki OHAL 5. kez uzatıldı!

Fransa’daki OHAL 5. kez uzatıldı!

Fransa’da Olağanüstü Hal uygulaması ülkede resmen kalıcı hale geldi. Ulusal Mecliste yapılan oylamada ezici bir çoğunluk ile OHAL 5. kez uzatıldı.\r\n\r\n

Fransa’da Olağanüstü Hal uygulaması ülkede resmen kalıcı hale geldi. Ulusal Mecliste yapılan oylamada ezici bir çoğunluk ile OHAL 5. kez uzatıldı.Dün akşam Fransa Ulusal Mecliste OHAL’in uzatılması ile ilgili bir oylama yapıldı. Yapılan oylamada iktidarda bulunan Sosyalist parti ile muhalefet parti milletvekilleri oy kullandı. Kullanılan oylar sonucunda ülkedeki OHAL uygulaması 15 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. Oylamanın ardından Fransa senatosuna bir teklif gönderildi. Bu teklifin ise 22 Aralık tarihinden önce uygulamaya girmesi bekleniyor.

Fransa’da OHAL 5. kez uzatılıyor!

Ulusal Mecliste yapılan oylama sonucunda çıkan karar ile OHAL’in 15 Temmuz 2017 tarihine kadar uzatılması parlamentoda kabul edildi. OHAL’in uzatılmasına gelecek yılda yapılacak olan seçimlerde saldırı riskinin yüksek olması gerekçe gösterildi.

OHAL 32’ye 288 oyla kabul edildi

OHAL uygulamasının 32’ye karşı 288 oyla kabul edildi. Oy kullananlardan 5 kişide bu oyunu çekimser kullandı. Perşembe günü senatoya bu teklifin götürüleceği ve orada kabul edilmesi bekleniyor. Ve bununla birlikte OHAL uygulaması gelecek yıl ki seçimlere kadar yürürlükte olacak. OHAL uygulaması kapsamında terörle mücadelede resmi dairelere geniş yetkiler tanınıyor. Bunun yanı sıra mahkeme kararı olmadan cihatçı şüphelilerine ev hapsi vermek, evlerde arama yapmak, sokağa çıkma ve gösteri yasağı uygulamak OHAL’de mümkün olmuyor.OHAL, ülkede yaşanan 130 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine 13 kasım 2015 tarihinde ilan edilmişti. Bu karar 86 kişinin hayatını kaybettiği Nice saldırısından sonra 4. kez uzatılmıştı.