DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’dan Musul operasyonu ile ilgili flaş açıklama

Fransa’dan Musul operasyonu ile ilgili flaş açıklama

Musul’da gerçekleşen operasyonlar dünya gündeminde büyük yer kapladı. Son olarak Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’tan Musul açıklaması geldi.\r\n\r\n

Musul’da gerçekleşen operasyonlar dünya gündeminde büyük yer kapladı. Son olarak Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’tan Musul açıklaması geldi.Türkiye’ye gelen Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Gaziantep’te bulunan konteyner kentlere incelemeler yaptı. Uçakla Gaziantep’e gelen Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, yetkililer tarafından karşılandı. Uçakta indiği esnada gazetecilerin soru yağmuruna tutuldu. Gazeteciler Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’a Suriye’deki savaş ve Musul operasyonu ile ilgili sorular yöneltti.Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, ülkesinin teröre karşı olduğunu ve DAEŞ konusunda da yapılan mücadelede birlik olmanın önemine değindi. Ve bunun yanı sıra DAEŞ’in Musul’u  “başşehir” olarak seçmesinin de altını çizdi.  Jean-Marc Ayrault, “Çok büyük bir şehir, zor şartlarda yaşayan çok önemli nüfusu var, DAEŞ’in zulmünden bu nüfusu kurtarmamız ve Irak’ı da kurtarmamız gerekiyor. Hep birlikte terörizmden korunmamız gerekiyor ve nitekim bu yüzden Fransa olarak, Musul mücadelesinden sonra ‘ne olacak’ sorusunu irdelemek üzere, Paris’te konuyu ele alacağız. Barışı getirmemiz gerekiyor, Irak’taki nüfus çeşitliliğini, dini çeşitliliği korumamız gerekiyor ve herkese saygı gösteren bir yönetişimin başlatılması gerekiyor. Şu andan itibaren bunu hazırlamamız gerekiyor. Bugün buraya, Gaziantep’e gelmemizin sebebi de bu” ifadelerini kullandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault’dan Türkiye vurgusu

fransa-musulJean-Marc Ayrault, Suriyelilerin bulunduğu Nizip’i özellikle ziyaret etmek istediğini belirtti. Suriyeli sığınmacılar konusunda Türkiye’nin çok önemli bir ülke olduğunun da altını “En çok Suriyeli mülteciyi ağırlayan ülke Türkiye’nin bu çabalarını dayanışmayla karşılıyoruz. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Fransa bunlarda bu konuda katkı veriyor ama Türkiye bir numaralı ülke, bu çabaları büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Burada birkaç Suriyeli aile ile görüşeceğim. Biliyorum ki Suriyeli mülteciler, Türkiye’de de olsalar, Ürdün’de de olsalar, İrlanda da Avrupa’da da olsalar, Fransa’da, Almanya da olsalar tek bir umut taşıyorlar, barış içinde Suriye’ye geri dönmek istiyorlar” şeklindeki sözleri ile çizdi.

Musul’daki zehirli gaz 3 kişinin yaşamına son verdi

DAEŞ’in Musul’da bulunan kükürt tesisine ve petrol kuyularını ateşe vermesi ile başlayan yangın devam ediyor. Bu zehirli gazdan şuana kadar 3 kişi hayatını kaybetti.Musul’daki kükürt tesisi ve petrol kuyuları DAEŞ tarafından ateşe verildi. Yanmaya devam eden petrol kuyuları etrafa zehirli gaz saçmaya başladı. Alevlerin yükselmesi ile bölgeye yayılan zehirli gazdan etkilenen 3 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin Kayyara kasabasında yaşayan vatandaşların olduğu açıklandı. Kayyara kasabası yetkili Salih Hasan Cuburi, acı haber böyle duyurdu. Salih Hasan Cuburi, zehirli gazdan etkilenen 2 ve 8 yaşlarındaki çocukların yanı sıra bir de yetişkin olduğunu belirtti.