DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa : Türkiye’ye ihtiyacımız var!

Fransa : Türkiye’ye ihtiyacımız var!

Türkiye – Hollanda krizinin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı ‘Bizim Türkiye’ye ihtiyacımız var’ diyerek bomba açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Hollanda arasında gerilen ipler tüm dünya basınına bomba gibi düştü. Hollanda’nın bu çirkin tavrının ardından bir kaç ülke de Türkiye’ye engelleme koydu. Yaşanan bu kriz ile ilgili düşüncelerini aktaran Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Bizim Avrupa’ya ve Türkiye’ye ihtiyacımız

Türkiye – Hollanda krizinin ardından konuşan Fransa Cumhurbaşkanı ‘Bizim Türkiye’ye ihtiyacımız var’ diyerek bomba açıklamalarda bulundu.

Türkiye ve Hollanda arasında gerilen ipler tüm dünya basınına bomba gibi düştü. Hollanda’nın bu çirkin tavrının ardından bir kaç ülke de Türkiye’ye engelleme koydu. Yaşanan bu kriz ile ilgili düşüncelerini aktaran Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, “Bizim Avrupa’ya ve Türkiye’ye ihtiyacımız var. Türkiye’nin de Avrupa’ya. Her konuda olduğu gibi bu konuda da diyaloğu teşvik etmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

François Hollande : Türkiye’ye ihtiyacımız var!

François Hollande, Elysee Sarayı’ında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i ağırladı. İkili ülkeleri adına önemli adımlar attı. Ulaştırma, iletişim, teknoloji ve kamu hizmetleri alanlarında iş birliği anlaşmaları imzalandı. Bu önemli görüşmenin ardından ise ikili ortak basın açıklaması düzenledi.

Ortak basın açıklamasında kamera karşısına geçen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Türk bakanlara verilmeyen izinin sonrasında yaşanan diplomatik kriz ile ilgili, “Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki bir gerilim söz konusu. Bizim Avrupa’ya ve Türkiye’ye ihtiyacımız var. Türkiye’nin de Avrupa’ya. Her konuda olduğu gibi bu konuda da diyaloğu teşvik etmeliyiz” değerlendirmesinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı ile Dağlık Karabağ sorununu hallettiklerini belirtirken, “Yukarı Karabağ sorununda statükoyla bir yere varılamaz. Çatışmaların uzun sürmemesi gerekiyor. Minsk Grubu toplantılarında da diyaloğun yeniden başlatılması yönündeki çabamızı sürdürdük.” ifadelerini kullandı.

ERMENİSTAN ÇEKİLMELİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ise Dağlık Karabağ’da statükonun kabul edilemeyeceğini belirterek, “İşgal edilmiş topraklardan Ermenistan çekilmeli. Minsk Grubu ülkeleri bölgede statükonun kabul edilemez olduğunu söylediler. Ancak Ermenistan buna uymaya pek meyilli değil.” dedi.