DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da büyük patlama! Çok sayıda…

Fransa’da büyük patlama! Çok sayıda…

Bugün Fransa’da büyük patlama meydana geldi. EDF nükleer santralinde meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.Fransa’nın Flamanville şehrinde faaliyet gösteren EDF nükleer santrali bu sabah saat 10.00 sularında bir patlama ile sarsıldı. Patlama haberini aktaran yerel kaynaklar çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Patlamaya ilişkin yapılan açıklama da nükleer reaktöre bağlı bir patlama olduğu ifade edildi. Nükleer sızıntı riskinin bulunmadığı

Bugün Fransa’da büyük patlama meydana geldi. EDF nükleer santralinde meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.Fransa’nın Flamanville şehrinde faaliyet gösteren EDF nükleer santrali bu sabah saat 10.00 sularında bir patlama ile sarsıldı. Patlama haberini aktaran yerel kaynaklar çok sayıda yaralının olduğunu açıkladı. Patlamaya ilişkin yapılan açıklama da nükleer reaktöre bağlı bir patlama olduğu ifade edildi. Nükleer sızıntı riskinin bulunmadığı patlamada 5 kişi dumandan  etkilendi.

Fransa’da büyük patlama!

Patlamanın hemen ardından olay yerine sağlık ekipleri ve güvenlik görevlileri gönderildi. Santralin hassas nükleer bölümü dışında bir yangının belirlendiği aktarıldı. Patlama sonrası anında devreye girmesi beklenen acil müdahale planın devreye sokulmadığı ortaya çıktı. Tedbir almak amaçlı 2 numaralı reaktörün üretime devam ettiği belirtildi.