DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi

Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi

Fransa’da bulunan Var Bölgesi’ndeki Frejus Kasabası’nda inşaatı devam eden bir caminin inşaatı durduruldu. Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi. ‘Yasal Olmadığı’ gerekçesiyle mahkeme yasağı verilen inşaat durduruldu. Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi Toulon İdari Mahkemesi, caminin ruhsatının bitmesinden sonra inşaatının devam etmesinin yasal olmadığını açıkladı. İstinaf mahkemesinde ise 21 Mart tarihinde düzenlenmesi planlanan duruşmada caminin inşaatı

Fransa’da bulunan Var Bölgesi’ndeki Frejus Kasabası’nda inşaatı devam eden bir caminin inşaatı durduruldu. Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi. ‘Yasal Olmadığı’ gerekçesiyle mahkeme yasağı verilen inşaat durduruldu.

Fransa’da cami inşaatına yasak getirildi

Toulon İdari Mahkemesi, caminin ruhsatının bitmesinden sonra inşaatının devam etmesinin yasal olmadığını açıkladı. İstinaf mahkemesinde ise 21 Mart tarihinde düzenlenmesi planlanan duruşmada caminin inşaatı ile ilgili kesin bir karar verilecek.

Draguigan mahkemesinde ise, ruhsat izninin tamamlanmasından sonra inşa edilmeye devam edilmesi ve uyulması gereken imar kurallarının göz ardı edilmesi sonucunda caminin yıkılmaması yönünde kararlar verilirken, para cezası verilmesiyle sonuçlanmıştı ancak, savcılık bu karara itirazda bulunmuştu.

Aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi Üyesi Belediye Başkanı David Rachline, mahkeme kararının ardından caminin ibadete açılmaması yönünde karar yöneltmişti. Ancak Danıştay buna izin vermemişti.

Avrupa’da Müslümanların en çok yaşadığı ülkelerden birisi olan Fransa’da, cuma namazlarında camiler yetersiz kalabiliyor.