DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Fransız Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı

Fransız Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı

Fransız Büyükelçiliği’nde bu sabah hareketli dakikalar yaşandı. İki saldırganın hedef aldığı büyükelçiliğe bombalı saldırı düzenlendi.

Fransız Büyükelçiliği’nde bu sabah hareketli dakikalar yaşandı. İki saldırganın hedef aldığı büyükelçiliğe bombalı saldırı düzenlendi.Fransa’nın Atina Büyükelçiliği bombalı saldırının hedefi oldu. Motorsikletli iki saldırgan tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldırı ile çevrede bulunan herkes büyük paniğe kapıldı. Atina Büyükeçliği kapısında görev alan güvenlik görevlisi saldırıda yaralandı. Saldırının hemen ardından olay yerine gelen polis çevrede güvenlik önlemlerini arttırdı.

Fransız Büyükelçiliği’ne bombalı saldırı

fransiz-buyukelciligi

Büyükelçiliğe yapılan saldırı ile ilgili alınan bilgilere göre, bombalı saldırı sabah saat 05.00 sularında motorsikletli iki saldırgan tarafından gerçekleştirildi. Motorsikletle binanın önünden geçen saldırganların ellerinde el bombası bulunuyordu. Tam geçiş esnasında el bombası olduğu düşünülen patlayıcı maddeyi binanın içerisine attılar. Atılan el bombası karşında neye uğradığını şaşıran güvenlik görevlisi ayağından yaralandı. Binanın içerisine el bombasını attıktan sonra kaçan saldırganlar kayıplara karıştı.Bombalı saldırının hemen ardından olay yerine gelen emniyet güçleri saldırganların peşine düştü. Çok kısa bir süre yapılan açıklamada saldırganlara ait olan motorsikletin terk edilmiş bir halde bulunduğu ifade edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırganların kısa sürede bulunması için görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Çevredeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı.