DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
G20 liderleri teröre karşı tek yürek oldu

G20 liderleri teröre karşı tek yürek oldu

Çin’de düzenlenen G20 zirvesi için Çin’e uçan dünya liderleri teröre karşı tek yürek olduklarını vurguladılar. İşte G20 zirvesinin sonuç bildirgesinde yer alan o metin…\r\n\r\n

Çin’de düzenlenen G20 zirvesi için Çin’e uçan dünya liderleri teröre karşı tek yürek olduklarını vurguladılar. İşte G20 zirvesinin sonuç bildirgesinde yer alan o metin…Çin’de bir araya gelen liderler her türlü terör örgütleri veya teröre karşı ortak mücadelede olduklarını bir kez daha yenilediler. G20 zirvesinin sonuç bildirgesinde yer alan bir metine yer veren Sputnik’te şu ifadeler yer alıyor.

İŞTE O METİN;

g20-zirvesi“Dayanışmamızı yeniden teyit eder, terörün tüm türlerine karşı nerede yaşanırsa yaşansın mücadele edeceğimizi karara bağlarız. Haraç alma, vergi koyma, doğal kaynakları kaçırma, banka yağmalama, kültürel varlıkları yağmalama, dışarıdan gelen yardımlar ve fidye için insan kaçırma da dahil olmak üzere terör finansmanının tüm kaynakları, teknikleri ve kanallarıyla mücadele edeceğiz. Terörle mücadelede etkili şekilde bilgi alışverişi, terör kaynaklarının dondurulması ve terörist faaliyetlerin suç olarak kabul edilmesi taahhüdümüzü sürdüreceğiz.”G2O zirvesine ev sahipliği yapan Çin’in ABD Başkanı Barack Obama’yı karşılama şekli dünya gündemine oturdu. İşte o haberimiz..

Çin, Barack Obama’yı resmen umursamadı!

G20 zirvesi için tüm dünya liderleri Çin’e uçtu. Fakat Çin, ABD başkanı Barack Obama’nın gelişini resmen umursamadı. Çin’in bu karşılama tavrı büyük bir tartışma yarattı.New York Times gazetesinde yer alan bir haberde Obama’nın uçaktan inişi için yürüyen merdiven yanaştırılmadığı yazıyordu. Obama’nın bu durumd arka merdivenlerden inmek zorunda kaldığını belirtti. Obama arka merdivenleri sadece yüksek güvenlik gereken yerlerde kullandığına dikkat çekti.Büyük bir kaosla başlayan karşılama törenine gazetecilerin girişide yasaklandı. Gazeteciler uçağın kanadı altında görüntüler almaya çalışırken, Çinli güvenlik güçleri olaya anından müdahele etti. Oralara parlak mavi şerit çekildi.cin-obama-yi-umursamadi

DAHA ÖNCE BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM

New York Times muhabiri Mark Lander, “6 yıldır Beyaz Saray’dan bildiriyorum. Gazetecilerin Sayın Obama’nın inişinin izlenmesini engelleyen yabancı bir ev sahibi görmedim” dedi.Meksika’nın eski Çin Büyükelçisi Jorge Guajardo,  “Böyle şeyler yanlışlıkla olmaz. 6 yıl Çin’le ilgilendim. Böyle ziyaretler yaptım. Xi Kinping’i Meksika’ya götürdüm. Çin’de Meksika devlet başkanlarını ağırladım. Böyle şeylerin nasıl yapıldığını iyi biliyorum. En küçük bir detay bile yazılır. Bu bir hata değil” dedi.“Bu bizim için özel değilsiniz demenin bir yolu.”Karşılamanın bir tür küçümseme olduğunu anlatan Guajardo,“Bu bizim için özel değilsiniz demenin bir yolu. Yeni Çin kibrinin bir parçası. Çin milliyetçiliğini teşvik etmenin bir yolu. Çinliler için işe yarayan bir şey”dedi.