DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Galatasaray transfer raporu / 27 Aralık Salı

Galatasaray transfer raporu / 27 Aralık Salı

İlk yarının sona ermesiyle düğmeye basan Galatasaray’ın transfer gündeminde hangi isimler var?

Sarı-kırmızılı ekip devre arasında kadrosunu güçlendirmek adına arayışlarını sürdürüyor. Önceliği stoper mevkisine veren Galatasaray orta saha için de temas yokluyor.

AHMET ÇALIK İLE ANLAŞMA SAĞLANMAK ÜZERE

Osmanlıspor ile oynanan Süper Lig karşılaşmasında Serdar Aziz sakatlanmış ve 6 ay sahalarda uzak kalacağı açıklanmıştı. Ayrıca takımın diğer defans oyuncuları olan Semih Kaya ve Aurelien Chedjou formsuz bir görüntü çiziyor Bunun üzerine harekete geçen Galatasaray aradığı ismi buldu. Gençlerbirliği forması giyen Ahmet Çalık.22 yaşındaki stoper 7 kez A Milli Takım formasını giydi. Ahmet Çalık, Gençlerbirliği altyapısında forma giydi ve 2013 yılında A takıma çıktı. Milli oyuncu takımında kaptan konumunda bulunuyor.UEFA tarafından mali kısıtlamaya tabi tutulan Galatasaray harcamalarına dikkat etmek durumunda. Cimbom, Ahmet Çalık için Gençlerbirliği ile anlaşmaya çok yaklaştı. Oyuncunun 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle Galatasaray’a transfer olması bekleniyor.

İTALYA’DAN 2 STOPER DE GÜNDEMDE

Ahmet Çalık’ın alternatifleri ise İtalya ve İngiltere’de. Liverpool forması giyen Fransız Mamadou Sakho ve Atalanta forması giyen Brezilyalı Rafael Toloi alternatif olarak hazırda bekletiliyor. Mamadou Sakho, transfere olumlu bakıyor ancak bu transferlerin gerçekleşme ihtimali oldukça düşük görünüyor.

ORTA ALANA ŞİLİLİ YILDIZ

Hoffenheim forması giyen Edouardo Vargas orta saha için hedef isimlerden biri. Şilili milli oyuncu takımında şans bulamıyor ve ayrılmak istiyor. Bu durum transferde sarı-kırmızılılar için büyük bir avantaj sağlıyor. Oldukça yüksek bir bonservis ücreti olan Vargas için kiralama formülü düşünülüyor. Takımların anlaşması halinde oyuncunun Galatasaray’da oynaması kuvvetle muhtemel.Takımında sadece 107 dakika süre alan Vargas gol ve asist üretemedi.

SEZON SONU İÇİN DÜŞÜNÜLEN İSİM MEHMET EKİCİ

Trabzonspor ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Mehmet Ekici sözleşme yenilemeye yanaşmıyor. Galatasaray orta saha oyuncusunu sezon sonunda kadrosuna katmak istiyor. Buna rağmen şimdiden çalışmalara başlandı. Sarı-kırmızılılar bu transfer için ezeli rakibi Beşiktaş ile bir yarış veriyor.Trabzonspor oyuncusunu kadrosunda tutmak için büyük bir çaba sarfediyor. Ancak büyük kulüplerin bu ısrarı oyuncunun kafasını karıştırıyor. Mehmet Ekici ile görüşmeler gerçekleştiren Trabzonspor bu görüşmelerin hiçbirinde istediği sonucu alamadı.