DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gaziantep saldırısına Beyaz Saray’dan kınama

Gaziantep saldırısına Beyaz Saray’dan kınama

Gaziantep’de meydana gelen hain saldırı sonrası tüm dünya ayağa kalktı. Bİrçok ülke saldırıyı şiddetle kınadı. Son olarak Beyaz Saray’dan bir kınama geldi.\r\n

Gaziantep’de meydana gelen hain saldırı sonrası tüm dünya ayağa kalktı. Bİrçok ülke saldırıyı şiddetle kınadı. Son olarak Beyaz Saray’dan bir kınama geldi.Düğün esnasında gerçekleşen bombalı saldırı da tam 51 kişi hayatını kaybetti. Büyük yankı uyandıran bu terör saldırısının ardından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price bir yazılı açıklama yaptı.Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, açıklamasında “ABD, Gaziantep’te dün meydana gelen terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyor.” ifadelerine yer verdi.

NED PRİCE’DEN BAŞSAĞLIĞI

ned-priceNed Price, Gaziantep’te meydana gelen bu saldırıyı ‘vahşi bir eylem’ olarak nitelendirdi. Acımasızca ve utanmaz bir şekilde düğünü hedef alan saldırganları en sert şekilde kınadı. Ned Price, dualarının saldırıda hayatını kaybedenler için olduğunu belirtirken, yakınlarına da başsağlığı diledi. Saldırı sonrası ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan vatandaşlar için ise şu açıklamayı yaptı;“Terörün her şekliyle karşı karşıya olan Türk halkının demokrasilerini savunmasında yanında yer alıyoruz. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz. ABD Başkan Yardımcısı (Joe) Biden, 24 Ağustos’ta çarşamba günü, değerli NATO müttefikimiz ve ortağımız Türkiye’yle terör belasıyla mücadelede birlikte çalışmaya dönük taahhüdünü yinelemek üzere Ankara’yı ziyaret edecek”.

ABD Büyükelçisi John Bass

“Dün akşam Gaziantep’te düzenlenen ve masum sivilleri hedef alan barbarca saldırıyı kınıyoruz. Müttefikimiz Türkiye’nin yanında duruyor, ortak terör tehdidini yenmek için yakın şekilde birlikte çalışmayı sürdürmeyi taahhüt ediyoruz”

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault’tan kınama

Fransa Dışişleri Bakanı Ayrault, “Gaziantep’teki alçak ve menfur saldırı karşısında Fransa Türkiye’nin yanındadır. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum.” şeklinde mesaj yayınladı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande de gerçekleşen saldırıyı “şiddetle” kınadığını vurguladı.