DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gaziantep’te hain saldırı: Ölü sayısı 30’dan 50’ye yükseldi

Gaziantep’te hain saldırı: Ölü sayısı 30’dan 50’ye yükseldi

Hainler Gaziantep’te bir sokak düğününü hedef aldılar. Kent merkezinde meydana gelen patlamada 30 kişi yaşamını yitirirken 94 kişi de yaralandı

Hainler Gaziantep’te bir sokak düğününü hedef aldılar. Kent merkezinde meydana gelen patlamada ölü sayısı 30’dan 50’ye yükseldiGaziantep’te okul bahçesinde yapılan bir düğün esnasında bombalı saldırı gerçekleşti. Meydana gelen korkunç olayın hemen ardından Gaziantep valisi açıklama yaptı. Vali olay ile ilgili  “Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu” ifadelerini kullandı. Saldırıda 30 kişi hayatını kaybederken 94 kişi de yaralandı. Gelen son bilgilere göre ölü sayısı 50’ye yükseldi.

Hayatını kaybedenlerin sayısı 30’dan 50’ye yükseldi

Sokak düğününde gerçekleşen saldırı sonrası Valiliğin ilk açıklamasında ölü sayısı 22 olarak açıklandı. 22 ölü ile birlikte 94 kişi de ağır yaralanmıştı. Sonrasında gelen acı haberle ölü sayısı 30’a yükseldi.

Valilikten gelen yazılı açıklama

gaziantep-te-sokak-dugunune-canli-bomba“İlimizde 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında bugün itibariyle 50 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Saldırıda yaralanan vatandaşlarımızın tedavileri ilimizdeki hastanelerimizde devam etmektedir. Düzenlenen menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Haince düzenlenen saldırı ve bu saldırıyı yapanları bir kez daha lanetle kınıyoruz”

CANLI BOMBA MI?

AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan, “Yine bir terör saldırısıyla karşı karşıyayız. Maalesef hayatını kaybeden şehitlerimiz var, yaralılarımız var. İlçemiz merkez bir ilçe. Canlı bomba olduğu düşünülüyor. Netleşmesini bekleyeceğiz. Maalesef hayatını kaybedenler ve yaralılarımız var.” dedi.

Mehmet Şimşek’ten korkutan açıklama: ‘Ölü sayısı daha fazla…’

gaziantep-te-sokak-dugunune-canliBaşbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “İstanbul’dayım, bölgeye geçeceğim. Milletimizin başı sağ olsun. Canlı bomba saldırısı görünüyor. Terör örgütleri Türkiye’yi hedef koymuşlar. Ama Allah’ın izniyle bunların üstesinden geleceğiz.Teröre rağmen içimize kapanmayacağız. Teröre rağmen ben inanıyorum ki şehir yoluna hızla devam edecektir. Çok detay bilmiyorum. Birazdan İstanbul’dan havaalanındanGaziantep’e gideceğiz. (‘Reuters 8 ölü rakamını verdi’ sorusu üzerine) Valimizin verdiği bilgiye göre rakamlar daha kötü olabilir. Fakat değerlendirme yapmam doğru değil. Vahşi bir saldırı. Düğün yerine böylesi bir saldırı insanlık tarihinde eşi görülmemiştir.” dedi.Şamil Tayyar ‘IŞİD’i işaret ettiAK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “Maalesef çok iç karartıcı bilgiler ulaşmaya başladı. İnşallah sanıldığı gibi büyük bir facia olmaz diye umut etmek istiyorum. Sanıyorum 100’ün üzerinde yaralı var. Bunların içerisinde durumu çok ağır olanlar var . İlk gelen bilgiler DAEŞ’in yaptığı. Ülkemize geçmiş olsun diyorum. İnşallah bu gelen ilk bilgiler doğru değildir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun diyorum. Bu saldırının yaşandığı yer daha çok Doğu’dan göç edenlerin yaşadığı bölge. Yani çoğunlukta Kürt kardeşlerimizin yaşadığı bölge. Belli sayıda ölü olduğu şeklinde de bilgiler geliyor.” dedi.RTÜK’TEN GEÇİCİ YAYIN YASAĞIRTÜK, Gaziantep’teki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.