DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
GAZİLERİMİZE HER ŞEY ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN

GAZİLERİMİZE HER ŞEY ANALARININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL OLSUN

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK NEDİR? Kavramını açıklamak gerekirse islam aleminde peygamberlik mertebesinden sonra en önemli ünvan ŞEHİTLİKTİR…Al-i İmran 169 ‘da ” ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERİ ÖLÜLER SAYMAYIN,ONLAR RABLERİN’İN KATINDA DİRİDİRLER” İslam dininde vatanı ve namusu uğruna savaşta hayatını kaybedenlere şehit savaşta her hangi bir uvzunu kaybeden veya savaştan sağ olarak kurtulanlara ise Gazi diyoruz. Anadolu insanı Askere giderken anaları kınalı

ŞEHİTLİK VE GAZİLİK NEDİR?

Kavramını açıklamak gerekirse islam aleminde peygamberlik mertebesinden sonra en önemli ünvan ŞEHİTLİKTİR…Al-i İmran 169 ‘da ” ALLAH YOLUNDA ÖLDÜRÜLENLERİ ÖLÜLER SAYMAYIN,ONLAR RABLERİN’İN KATINDA DİRİDİRLER” İslam dininde vatanı ve namusu uğruna savaşta hayatını kaybedenlere şehit savaşta her hangi bir uvzunu kaybeden veya savaştan sağ olarak kurtulanlara ise Gazi diyoruz. Anadolu insanı Askere giderken anaları kınalı kuzularına, evlatlarına  maniler, methiyeler söyleyerek peygamber ocağına uğurlarlar.Herkes bilirki,vatan borcu namus borçudur. Her TÜRK doğarken zaten Asker doğar. Zaten bizler Asker ruhlu toplumuz genimizde bunun özelliğini taşıyoruz vede taşımaya devam ediyoruz. Geçmişe dönüpde baktığımızda şuan bu topraklarda rahatca yaşıyor isek bunda kanlarının son damlasını dahi esirgemeden cepheden cepheye açlık,susuzluk nedir? Bilmeyen genç yaşta şehadet edenlerin hürmetine özgürce hareket etmekteyiz. Savaşta şehadet şerbetini içmeden yaralı veya sağ olarak kurtulan aziz Gazilerimizin ülkemizdeki durumları nedir? Bu ulvi mertebe sahiplerine karşı olan minnet borcumuzu Devlet ve Millet olarak ödüyebiliyormuyuz ? Bunun tahlilini yapmak istiyorum….

Anayasamızın 61 maddesi”DEVLET, GAZİLERİ KORUR VE TOPLUMDA KENDİLERİNE YARAŞIR BİR HAYAT SEVİYESİ SAĞLAR”  şeklinde anayasanın koruması altına alınmıştır. Ülkemizde Gazilerimizi; İSTİKLAL HARBİ GAZİSİ,KORE GAZİSİ,KIBRIS GAZİSİ VE GÜNEYDOĞU GAZİSİ şeklinde sınflandırılmaktadır. Gazi çocuklarına ve Anne,Babalarına ücretsiz ulaşım hakkı,Vazife ve Harp malulleri kapsamında herkes su ve elektrik ücretlerinde %40 ve %50’ye varan indirimlerden faydalanmaktalar. Şehit varisleri ile Malul Gaziler ve Muharip Gazilere sağlanan haklar ise; Sosyal Sigorta tarafından sağlanan haklar,Şeref aylığı bağlanması,Sağlık hizmetlerinden katılım payı ve ilave ücret alınmaması,Ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanma,Muharip Gazi çocuklarının askeri okullara öncellikle alınması,Müze ve tarihi yerlerden ücretsiz faydalanma,Devlet tiyatrolarından ücretsiz faydalanmak gibi…. Bu hizmetler analarını ak sütleri gibi helal olsun.Bence daha çok şeyleri hakkediyorlar .Ona gelmeden kendime ait bir anekdot anlatacağım.

Bende İstiklal Gazisi torunuyum Rahmetli Dedem 1990 yılında rahmetli oldu ben bazen dedem ile sohbet ederdim. Savaş hakkında bana başlardı anlatmaya; oğul derdi! bizler kendi üzerimizdeki yırtık elbiseler ve çarık ayakkabılar ile aç susuz savaştık, arada bir un çorbası çıktığı zaman bayram ederdik, bir yerden bir yere günlerce haftalarca hatta aylarca yürüyerek gittiklerini,ekmeğin adına tahin derdi,bir parça kurumuş tahin için ne sıkıntılar yaşadığını yutkunarak hatta ağlayarak anlatırdı. Nur içinde yatsın hiç unutmam o sohbetlerini,günümüzde çok şükür 4 yıldızlı otel kalitesinde Askerlik yapıyorlar.Eskiye baktığımızda bu nimetler için ne kadar şükür etsek bence az bile her imkana sahip olunmasına rağmen Askere gitmemek için Ali cengiz oyunu oynayan çok insanlar var. inşallah ahirette vatan için canını esirgemeyen ataları ile helalleşirler.  Şuanda bildiğim kadarı ile şeref haylıkları Asgari ücretin biraz üstüdür.Bu maaşlarını biran önce iyileştirilmesi bize bu kutsal vatanı canı pahasına çarpışarak hediye eden bu değerlerimize maddi olarak cimrilik yapmayalım. hatta ve hatta benim kişisel görüşüm her yıl kalıplaşmış tören yerine bu Gazilerimizi şehirler arası Turlar yaparak en azından bir hafta kadar tatil yaptırmak onlara ücretsiz geziler yaptırmamız gerekir. Ben bazen çok karşılaşıyorum. Özellikle özel halk otobüsleri bölgelerinde bulunan Gazileri zamanla tanıdıklarından dolayı Durakda durmayarak onları almak istemiyorlar.” beleşciler” şeklinde söylemlerde bulundukları olmuştur. Buradan O Kardeşlerime sesleniyorum; Senin hakir gördüğün o insanlar olmasaydı, şimdi sen ve senin gibileri kimlerin hegemonyasında uşaklık yapacaktı…Değerli Okuyucularım Başta GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI, ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE  GAZİLERİMİZİ MİNNETLE YAD EDER SAYGIYLA SELAMLIYORUM…Allah’a emanet olunuz….