DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Genel kurulda oturma eylemi

Genel kurulda oturma eylemi

Demokratlar, kişisel silahlanmanın mecliste oylanmadığı için ayağa kalktı. Demokratlar bunun üzerine genel kurulda toplanarak oturma eylemi düzenledi.

Demokratlar, kişisel silahlanmanın mecliste oylanmadığı için ayağa kalktı. Demokratlar bunun üzerine genel kurulda toplanarak oturma eylemi düzenledi.Genel kurulda başlatılan oturma eylemine en önemli isimlerden olan Demokrat Parti’den milletvekili olan John Lewis’in öncülüğünde olduğu bildirildi. John Lewis ile birlikte eyleme katılan 40 Demokrat milletvekili katıldı. Öğlen saatlerinde genel kurula gelen John Lewis eylemi başlattı.Genel kurulda “Yasa yoksa mola yok” sloganları yükselirek John Lewis “Herhangi bir adım atılana kadar genel kurulu işgal edeceğiz.” sözleriyle sloganların önüne geçti. 40 Demokrat milletvekilinin kürsü önünde başlattığı oturma eylemi devam ediyor.Yapılan eylemi kesin bir karar alınana kadar sonlandırmayacaklarını ifade etti. John Lewis “Uzun süre çok sessiz kaldık.” sözlerinide ekledi.oturma eylemi1oturma eylemi2oturma eylemi3oturma eylemi4

Bireysel silahlanma yasa tasarısına Senato’dan onay çıkmadı

ABD Başkanı Barack Obama, silahlanma konusunda verdiği karar için Senato’ya “Amerikan halkını yüzüstü bıraktılar.” ifadelerini kullandı.ABD’nin Florida eyaletine bağlı olan Orlando‘da genellikle eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen 50 kişi hayatını kaybedip, 53 kişininde yaralandığı saldırının Barack Obama harekete geçti. Bunun gibi saldırılarının önüne geçme amacıyla Demokratlar ile birlikte Senato’ya silahlanmayı sınırlandıracak bir yasa tasarısı sundu.obama-senato-imageABD Başkanı Barack Obama’nın bu sunduğu yasa tasarıya Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato’dan onay çıkmadı. Bu durum ABD Başkanı Barack Obama sert tepki gösterdi. Senato’nun bu tasarıyı reddetmesini “Amerikan halkını yüzüstü bıraktılar.” sözleriyle ifade etti.ABD Başkanı Barack Obama’nın bu kararının ardından Senato’yu hedef aldığı açıklaması ise şöyle; “Silahlı şiddet saygı duruşundan fazlasını, eyleme geçmeyi gerektiriyor. Bu sınavı veremeyen Senato, Amerikan halkını yüzüstü bırakmıştır.”Orlando’daki silahlı saldırı sonrasında Senato’ya sunulan tasarı yasalaşmaya doğru ilerlerken dün engellendi. Senato’ya sunulan 4 tasarıdan ikisinin silah alınacak kişilerin satın alım esnasından büyük bir kontrole girmeleri ve geçmişlerinin tüm ayrıntısına kadar incelenmesi istendi. Diğer ikisinin ise kesinlikle terör izleme listesinde bulunan kişiler silah satımının engellenmesi için maddeler yer alıyordu.Kişisel silahlanmayı sınırlandırmak için Senato’ya sunulan tasarının reddedilmesi hakkında Barack Obama’nın sözcüsü Josh Earnest da yorumda bulundu.  Josh Earnest konuyla ilgili “korkaklığın utanç verici şekilde gözler önüne serilmesi” sözlerini kullandı. Josh Earnest CNN televizyonuna röportaj verdi. ABD’de meydana gelen pek çok silahlı saldırı sonucu ortaya çıkan toplu katliamların sorunun kökenine inilmesini istediğini ifade etti.Josh Earnest “anayasada silah edinme hakkı tanıyan maddeyi Obama’nın baltalamak istediği” düşüncesini reddedip “Biz ‘Yasalara uyan Amerikan vatandaşları silah satın alamasın’ demiyoruz.” diye açıklamasını yaptı.ABD’de meydana gelen bu saldırıların ardından kişisel silahlanmalarının çoğaldığı ve bunun önüne geçmek için çıkan tartışmaları Orlando’daki saldırı tetikledi.