DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gökçek’in ‘Kadınlara ayrı vagon’ anketi sonuçlandı

Gökçek’in ‘Kadınlara ayrı vagon’ anketi sonuçlandı

Melih Gökçek’in twitter hesabından yaptığı metrolarda ‘kadınlara özel vagon’ uygulamasının anketi sonuçlandı. Katılım sonucu %52 ‘evet’ çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, twitter hesabından Japonya’da Tokyo metrosunda kadınlara özel vagon uygulamasını örnek göstererek anket yaptı.

Dün sabaha karşı 03.55’te başlatılan anketin ardından Gökçek açıklama yaptı. Gökçek, anketle ilgilenen 631 bin 567 kişiden 79 bin 574 kişinin oy kullandığını, oy kullananlarının yüzde 52’sinin evet, yüzde 48’inin hayır dediğini belirtti. Gökçek twitter’dan paylaştığı mesajda “Demek ki metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim. Uygularsak Meclis Kararı gerekli, Hayırlısı” dedi.

vagon

YÜZDE 52 ‘EVET’

Gökçek’in anket sonuçlarına ilişkin attığı tweetleri ise şöyle: “Japonya, metroda kadınları tacizden korumak için ayrı vagon uygulaması yapıyor. Ne dersiniz? Ankara metrosunda da kadınlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi? Anketimiz tarihi bir rekor kırdı. Anketi tıklayan sayısı 631 bin 567, etkileşim sayısı 177 bin 848. Bu anket rekorudur. Ankete oy kullanan sayısı 79 bin 574. “Evet” diyenler yüzde 52, “Hayır” diyenler yüzde 48. Twitter’da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek. Buna rağmen yüzde 52 ile kabul çok anlamlı. Demek ki metrolarda kadınlara yönelik vagon uygulamasını deneyebiliriz. Biraz daha düşünelim. Uygularsak Meclis Kararı gerekli, Hayırlısı.”

vagon-evet

CHP’Lİ VEKİL SORU ÖNERGESİ VERDİ

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ise Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek’insosyal medya hesabında yaptığı anketi Meclis’e taşıdı. Emir, bu konuda TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Murat Emir, önergesinde içişleri bakanına “bayanlara tacizi engellemek niyetindeyseniz; sabah ve akşam metronun yoğun kullanıldığı saatlerde ek sefer koymak gibi bir düşünceniz var mıdır” ve “yaptırdığınız ankete dayanarak, bütün erkek vatandaşlarımızı potansiyel tacizci mi ilan ediyorsunuz?”, “her yolcu için ayrı bir vagon uygulaması için de anket yapmayı düşünür müsünüz?” ve “bu anketi yapmaktaki asıl düşünceniz ve niyetiniz nedir?” diye sordu.

RAYDAN ÇIKTIK GELİYORUZ

NAR Kadın Dayanışma Ağı üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e tepki gösterdi: “Melih Gökçek yazarken bayan demiş buna karşılık kadın kadındır diyoruz. İkincisi de ne vagonu biz raydan çıktık geliyoruz. Sivas’ta da pembe taksi diye bir şey çıkarmışlardı. Onu kadınlar püskürttü, bunun da akıbeti aynı olur. Hayatımızı kendi kadın düşmanı politikalarına göre düzenleyemeyecekler.”

AİLECE BİNERSEK NE OLACAK

KADIN Hareketi Derneği Başkanı Prof. Dr. Elif Loğoğlu’nun Melih Gökçek’e tepkisi ise şöyle: “Bu ülkemiz için geriye doğru gidiştir. Toplumun iki önemli bireyini birbirinden nasıl ayırt edeceksiniz? Ailecek metroya bindiğimizde nasıl olacak? Anneyle oğul aynı vagona binemeyecek mi?

YARIN DURAKLARI AYIRIR

TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Canan Güllü, Melih Gökçek’e şu tepkiyi gösterdi: “Başka ülkelerde yapılanların işinize geleni yapıyor olmak doğru değil. Vagonda bunu yapan yarın belediye otobüslerine de ayrım getirir, durakları, restoranları ayırır.