DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Google’da bu hafta en çok aranan kelimeler (3-10 Ekim 2016)

Google’da bu hafta en çok aranan kelimeler (3-10 Ekim 2016)

Google’da bu hafta en çok hangi kelimeleri aradık? Merak edenler için 03-10 Ekim 2016’da Google’da en çok aranan kelimeler… 1- ÖSYM-KPSS Google’da bu hafta en çok aranan kelime ÖSYM – KPSS oldu. 16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak ön lisans düzeyinde KPSS sınavına girecek adayların sınava giriş yerleri açıklandı. 2- YENİBOSNA PATLAMA İstanbul, Yenibosna’da gerçekleştirilen terör saldırısı bu hafta

Google’da bu hafta en çok hangi kelimeleri aradık? Merak edenler için 03-10 Ekim 2016’da Google’da en çok aranan kelimeler…1

1- ÖSYM-KPSS

Google’da bu hafta en çok aranan kelime ÖSYM – KPSS oldu. 16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak ön lisans düzeyinde KPSS sınavına girecek adayların sınava giriş yerleri açıklandı.2

2- YENİBOSNA PATLAMA

İstanbul, Yenibosna’da gerçekleştirilen terör saldırısı bu hafta Google’da en çok aranan ikinci kelime oldu.3

3- ALEYNA TİLKİ

2014 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında böy gösteren 16 yaşındaki genç şarkıcı, Emrah Karaduman’la çıkardığı ‘Cevapsız Çınlama’ şarkısıyla gündeme oturdu.4

4- HAKKARİ ŞEMDİNLİ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına yapılan bombalı saldırıda 10 asker, 8 vatandaş şehit oldu.5

5- AÇIĞA ALINAN POLİSLER

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre;  “Milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY) ile iltisakı veya irtibatı olduğu değerlendirilen 2 bin 523’ü amir sınıfı olmak üzere toplamda 12 bin 801 personel görevden uzaklaştırılmıştır.Açığa alınan polislerin kim olduğu bu hafta en çok aranan beşinci kelime oldu.

6

6- ERİŞİM ENGELLENDİ

Dünyanın en aktif kullanılan üç bulut servisi Google Drive, Dropbox,OneDrive, GitHub ve Archive.org’a erişim engellendi.

7

7- NAGİHAN KARADERE

Survivor yarışmasıyla ünlenen Nagihan Karadere’nin eşi Uğur Karadere’nin çıplak fotoğrafları internet ortamında yayılmış. Karadere aldatılma iddialarıyla gündeme gelmişti.

8

8- ERHAN AFYONCU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yeni kurulan Milli Savunma Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Erhan Afyoncu, bu hafta Google’da en çok aranan 8. kelime oldu.

9

9- RÜZGAR ÇETİN

Sinan Çetin’in oğlu, Rüzgar Çetin, alkollü kullandığı araçla polis arabasıyla çarpışmış ve kazada bir polis şehit olmuştu. Polis eşinin şikayetini geri çekmesi ve mahkemenin Rüzgar Çetin hakkında tahliye karar vermesi gündemi sarstı.

10

10- ATAMALAR VE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, sözleşmeli öğretmen olmak isteyen adayların ilk atama sonuçları açıklandı.

11

11-ÖMER HALİSDEMİR

15 Temmuz’da yaşanan başarısız darbe girişimi gecesi darbeci generali öldürerek gecenin kaderini değiştiren şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in 2013 yılında katıldığı bir tatbikata ait görüntülerin ortaya çıkması, Ömer Halisdemir’in tekrar en çok arananlar arasına girmesini sağladı.

12

12- DELİBAL

Başrollerde Çağatay Ulusoy ve Leyla Lydia Tuğutlu’nun yer aldığı Delibal Filmi, ilk defa Star TV ekranlarında yayınlandı. Milyonlarca hayran kitlesine sahip olan genç oyuncu Çağatay Ulusoy’un başrol oynadığı Delibal filmi en çok arananlar arasına girdi.

13

13- FERDİ TAYFUR’UN KIZI TUĞÇE TAYFUR

Ferdi Tayfur ve Necla Nazır’ın kızı Tuğçe Tayfur anne oldu. Yıllar önce ilişkilerini olaylı bir şekilde bitiren Necla Nazır ve Ferdi Tayfur’un kızları için hastanede bir araya gelmeleri en çok konuşulanlar arasına girdi.

14

14- AŞURE

Muharrem Orucu, aşure günü ne zaman olduğu ve aşure tarifi en çok merak edilenler arasına girerek Google’da arandı.

15

15- LİNDSAY LOHAN

Amerikalı ünlü oyuncu Lindsay Lohan, Gaziantep’te Suriyeli sığınmacıların kaldığı konteyner kentini ziyaret etti.