DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Göz altı morluklarına karşı neler yapılabilir?

Göz altı morluklarına karşı neler yapılabilir?

Göz altı morlukları yediden yetmişe her yaş grubunda görülebilen, kadınıyla erkeğiyle aynaya baktığında herkesi rahatsız edebilen bir durumdur. Göz altı morluğu ya da gözaltı halkaları birçok hastalığın habercisi olabildiği gibi sadece yorgunluk kaynaklı da olabilir. Bu yazımızda sizlere yorgunluk kaynaklı göz altı morluklarına karşı neler yapılabileceğini araştırdık. Tabi bunları uygulamaya başlamadan önce mutlaka morluklarınızın nedenini

Göz altı morlukları yediden yetmişe her yaş grubunda görülebilen, kadınıyla erkeğiyle aynaya baktığında herkesi rahatsız edebilen bir durumdur. Göz altı morluğu ya da gözaltı halkaları birçok hastalığın habercisi olabildiği gibi sadece yorgunluk kaynaklı da olabilir. Bu yazımızda sizlere yorgunluk kaynaklı göz altı morluklarına karşı neler yapılabileceğini araştırdık. Tabi bunları uygulamaya başlamadan önce mutlaka morluklarınızın nedenini araştırmalısınız. Morluk git gide artıyorsa ve özellikle de tek gözdeyse zaman kaybetmeden mutlaka bir doktora başvurmalısınız.

Göz altı morluklarının nedenleri nelerdir?     

  • Genetik nedenlerden dolayı gözaltı morluklarına sahip olabilirsiniz.
  • Düzensiz uyku,
  • Yorgunluk,
  • Aşırı stres gözaltı morluklarına neden olabilir.
  • Güneşin zararlı ışınları gözaltında halkalar oluşmasına neden olabilmektedir.
  • Bazı ilaçların ve kozmetik ürünlerin yan etkilerinden dolayı gözaltı morlukları oluşabilmektedir.
  • Yetersiz beslenme,
  • Yaşın ilerlemiş olması,
  • Gıda alerjileri,
  • Hamilelik,
  • Regl döneminde olma,
  • Demir eksikliği anemisi de gözaltı halkalarının nedenleri arasındadır.
  • Karaciğer sorunları da, nadir de olsa, gözaltı morluklarına neden olabilmektedir.

Göz altı morlukları ile nasıl baş edilir?

Salatalık suyu: Yapmanız gereken tek şey salatalığı ezerek suyunu çıkarmak ve bir pamuk yardımıyla gözlerinize sürmek. Salatalığın yatıştırıcı ve soğutma etkisi ile 3-4 gün uyguladığınızda belirgin sonuçlar alacaksınız.Zerdeçal: Gözaltı morluklarına karşı oldukça etkilidir. Zerdeçal tozunu ananas suyu ile karıştırarak macun elde edin. Macunu gözleriniz altındaki morluklara sürün ve 10-15 dakika bekleyin. 3-4 gün sonra morlukların gittiğini ve gözaltında derinizin yumuşadığını göreceksiniz.Soğuk su veya süt: Bir süre güneşin altında kaldıktan sonra özellikle soğuk su veya sütle gözlerinizi yıkadığınızda bu uygulama göz altı morluklarınızın ortadan kalkmasına yardımcı olur.Bol su içmek: Cildin sürekli nemli kalması göz altı morluklarının ortadan kalkmasına yardımcı olur. Bol su tüketmekte cildin sürekli nemli kalmasını sağlar.Dinlendirici bir uyku: Özellikle yorgun günlerin ardından iyi ve düzenli bir uyku göz altı morlukların oluşmasını engeller. Elma: Elmayı küçük, ince dilimler halinde kesin ve gözünüzün etrafına koyun, yarım saat bekleyin ve morluklar tamamen gidene kadar bunu yapmaya devam edin. Elmanın içeriğindeki doğal asit gözaltı morlukları ve göz etrafındaki halkaların giderilmesine yardımcıdır.Badem yağı: Her gece yatmadan önce badem yağını az miktarda göz altına uyguladığınızda, göz altı morluklarının kısa sürede ortadan kalktığını göreceksiniz.Çiğ patates: Çiğ patatesi dilimleyerek göz üzerine koymak hem gözlerdeki şişkinliği giderir, hem de göz altı morlukların ortadan kalkmasını sağlar. Çiğ patatesin suyu da gözaltlarına sürüldüğünde, morukların giderilmesine yardımcı olur.