DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gözaltı morluklarına veda edin!

Gözaltı morluklarına veda edin!

Göz altı morluklarına iyi gelen besinler nelerdir? İşte göz altı morlukları ile ilgili bilmeniz gereken birçok şey bu haberde…

Göz çevrenizde oluşan morluklara nasıl bir çözüm bulabilirsiniz? Göz altı morluklarına iyi gelen besinler nelerdir? İşte göz altı morlukları ile ilgili bilmeniz gereken birçok şey bu haberde…1

Patates

Göz altı şişlikleri ve morlukları için patatesi dilimleyerek çiğ bir şekilde gözünüze koyabilirsiniz. Soğukluğunu uzun süre kaybetmeyen patates, göz sağlığında oldukça etkili bir yöntemdir. Gözlerinizi patates ile ilgili rahatlatabilir, şişlik ve morluklardan kurtulabilirsiniz.2

Maydanoz

Maydanoz, içerisinde C Vitamini ve K vitamini içerdiğinden dolayı, cilt renginde bozulmalara karşı koruma sağlar, ayrıca yüzdeki şişliklere iyi gelen maydanoz göz çevresinde de oldukça etkili olur. Sıcak suyun içerisine bir tutam maydanozu doğrayarak bir pamuk ya da makyaj pedi ile göz altlarına iki günde bir olacak şekilde uygulayabilirsiniz. Bir haftanın sonunda göz altı morluklarınızın görülmeyecek derecede azaldığı belli olacaktır.

Avokado

Göz altı morluklarının nedeni cilt kuruluğu da olabildiğinden dolayı cildinizi nemlendirmek gerekebilmektedir. Bunun için avokadodan yardım almanız eyeterli olacaktır. Göz altlarına avokado dilimleri koyarak iyi sonuçlar alabilir, daha kısa sürede daha olumlu sonuçlar için ise, avokado maskesi yapmayı deneyebilirsiniz. Bunun için ise bir çorba kaşığı kadar badem yağı ile avokado dilimlerinin üzerine sürünüz, dilimleri aynı şekilde yüzünüzde bekletip daha sonra da 10 dakika kadar yıkamadan bekletip daha sonra yıkamalısınız.

4

Zerdeçal

Zerdeçal, içerisinde bulundurduğu aktif kürkümin maddesi inflamasyonlara karşı savaştığından dolayı ciltteki şişkinliklere ve koyulaşan cilde iyi gelmektedir. Bunun için ise ananas suyu ile zerçalı karıştırarak göz altlarına uygulamalısınız. Gözlerinize değmemesine dikkat etmeniz gerekmektedir. 10 dakika kadar yüzünüzde beklettiğiniz karışımı bir bez yardımı ile temizleyebilirsiniz.

5

Poşet çay

Kan damarlarını koruyan ve morlukların giderilmesini sağlayan poşet çayı, demleme işleminden sonra 20 dakika kadar bekletip soğumasını sağlayarak daha sonra gözlerine koyabilirsiniz.

6

Süt

İçerisinde protein, antioksidanlar, amino asitler içeren süt, cildinizin rengini açmaya yardımcı olacaktır. Soğuk sütü bir pamuk yardımı ile yüzünüze uygulayarak 10 dakika beklettiğinizde çok iyi sonuçlar alabilirsiniz.

7

Salatalık

Salatalık göz altı morlukları ve şişlik için iyi bir sonuç alabileceğiniz besinlerin en iyileri arasında yer almaktadır. K vitamini içeren salatalığı, biraz buzdolabında beklettikten sonra cildinizde uygulayabilirsiniz.