DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Grip ve gribe iyi gelen çorbalar

Grip ve gribe iyi gelen çorbalar

Grip virüsünün vücuda girmesi sonucunda ortaya çıkan grip hastalığı, kişilerde 39 derece ve üzerinde ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı gibi belirtiler gösterir. Grip özellikle yaşlılarda, çocuklarda, böbrek rahatsızlığı, kalp yetmezliği, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkları olan bireylerde ciddi sıkıntılara neden olabilir.  Hastalar gribi genellikle hafife alıp evde atlatmaya çalışsa

Grip virüsünün vücuda girmesi sonucunda ortaya çıkan grip hastalığı, kişilerde 39 derece ve üzerinde ateş, halsizlik, kas ve eklem ağrıları, boğaz ağrısı, öksürük, baş ağrısı gibi belirtiler gösterir. Grip özellikle yaşlılarda, çocuklarda, böbrek rahatsızlığı, kalp yetmezliği, şeker hastalığı gibi kronik hastalıkları olan bireylerde ciddi sıkıntılara neden olabilir.  Hastalar gribi genellikle hafife alıp evde atlatmaya çalışsa da özellikle kronik hastalığı olanların mutlaka bir hekime danışmaları gerekmektedir.Aslında en önemlisi gribe hiç yakalanmamaya çalışmaktır. Gribe karşı korunabilmek için, öncelikle yapılması gereken vücut direncini arttırmaktır. Bu nedenle, özellikle sonbahar ve kış mevsimlerinde, mevsim geçişlerinde yani grip virüsünün en yüksek oranda görüldüğü zamanlarda mevsime göre giyinilmeli, taze sebze ve meyveler yenilmeli, özellikle C vitamini alımını arttırıp, bol miktarda sıvı tüketimine özen gösterilmelidir.Gribin iyileşme sürecini kısaltmak dinlenme, ilaç kullanma vb gibi durumlar ile sağlanabilirken, aslında hiç ilaç kullanmadan en başta kontrol altına alınarak, rahat bir şekilde atlatabilmek de gribe çok iyi gelen besinler sayesinde mümkün olabilmektedir.İşte sizlere gribe iyi gelen çorbalar ve tarifleri. 

Şifalı sebzeli grip çorbası tarifi:

Gerekli malzemeler:                                     sebze-corbasi1 limon suyu,1 adet kuru soğan,3 adet havuç,6 yemek kaşığı taze rendelenmiş zencefil,3 adet kereviz,5 diş sarımsakyarım lahana.Yapılışı:   Lahana, kereviz, havuç ve soğan doğranarak bir tencereye alınır. Üzerini iki parmak geçecek kadar su koyulur ve yarım saat boyunca tencerede ağzı kapalı şekilde haşlanır.  Ardından, rendelenmiş sarımsak ve zencefil de eklenerek yaklaşık 5 dakika daha haşlanır. Son olarak ocaktan alınır blendırden geçirilir. Tekrar ocağa alınır üzerine istenen kıvama gelinceye kadar sıcak su eklenir. Tekrar kaynatıldığında içime hazırdır. İçerisine limon suyu katılarak tüketilir. Çok etkili bir tariftir gribi kısa sürede yok edecektir.

Tavuk suyu çorbası tarifi:

    Gerekli malzemeler:                             tavuk-suyu-corba3 diş sarımsak,2 adet kuru soğan,1 adet tavuk göğsü,2 yemek kaşığı tereyağı,karabiber,tuz,2 yemek kaşığı unYapılışı: Tavuk göğsü yaklaşık 2-2.5 lt su ile haşlanır ve küçük parçalar halinde doğranır.  Sonrasında, haşlama sırasında elde edilen tavuk suyu içerisine un ilave edilir ve çok hızlı bir şekilde karıştırılır. Üzerine tavuk etleri ve baharatlar da eklenir. En son eritilmiş tereyağı da eklenerek, pişirme işlemi tamamlanmış olur.

Sarımsaklı keloğlan çorbası tarifi:

    Gerekli malzemeler:                                 tarhanaTarhana1 yemek kaşığı domates salçasıBeş altı iri diş sarımsaktereyağTuzSuYapılışı: Her zaman kullandığımız tarhanamızı salçalı olarak istediğimiz kıvamda pişiriyoruz. Sarımsaklarımızı ayıklayıp havanda güzelce dövüyoruz. Tarhanamızı ocaktan indirmeden dövülmüş sarımsaklarımızı ilave ediyoruz. Bir taşım kaynatıp ocaktan indiriyoruz.