DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gülümsemenin bilinmeyen faydaları

Gülümsemenin bilinmeyen faydaları

Gülümsemek, pozitif olmanın ya da mutluluğun bir göstergesi. Hayata gülümseyerek baktığımızda, farklı pencereler açılır önümüzde ve hayata bir de bu farklı pencerelerden bakarız. Daha iyimser ve mutlu oluruz. Uzmanlar daha iyimser ve mutlu olabilmek için gülümsemeyi tavsiye ediyor. Yazımızda gülümsemenin bilinmeyen faydaları var. İşte, gülümsemenin bilinmeyen faydaları; * Gülümsemenin kan akışının düzenlenmesinden kalp sağlığına kadar

Gülümsemek, pozitif olmanın ya da mutluluğun bir göstergesi. Hayata gülümseyerek baktığımızda, farklı pencereler açılır önümüzde ve hayata bir de bu farklı pencerelerden bakarız. Daha iyimser ve mutlu oluruz. Uzmanlar daha iyimser ve mutlu olabilmek için gülümsemeyi tavsiye ediyor. Yazımızda gülümsemenin bilinmeyen faydaları var.

İşte, gülümsemenin bilinmeyen faydaları;

* Gülümsemenin kan akışının düzenlenmesinden kalp sağlığına kadar pek çok faydası var. Üstelik bağışıklık sistemini destekleyip bağışıklığı güçlendiriyor. Böylece hastalıklara karşı daha dirençli ve kuvvetli olmayı sağlıyor.* Gülümserken, yüzümüzdeki 53 kas birden çalışıyor. Surat asmak için ise tam iki katı kadar yani 106 kas hareket etmek zorunda. Kısacası somurtmak için çok daha fazla efor sarf ediyor ve enerji harcıyoruz. Bu yüzden gülümsemek en tembel kişi için bile çok kolay bir eylemdir.* Stres hormonlarının salgılanması gülümseme sayesinde yavaşlar böylece depresyona girmekten kurtuluruz. Beyin tarafından salgılanan endorfin hormonu yani mutluluk veren hormon hızlı bir şekilde artışa geçiyor.* Gülümseme ile ilgili yapılan araştırmalarda ilginç sonuçlara ulaşılmış. Bu araştırmaya göre erkekler gülümseyen bir kadını makyaj yapmış bir kadından çok daha çekici buluyor. Birçok erkek ilk buluşmada gülümseyen bayanlardan çok daha fazla hoşlanıyor ve onlara daha çabuk aşık oluyor. Gülümseme kadınlarda da aynı etkiyi bırakıyor. Bayanlarsa, içten ve samimi gülümseyen erkekleri daha hoş ve daha çekici buluyorlar.* Bebekler dünyaya geldiklerinde doğuştan gülümseme yeteneğine sahiptirler. Bebeklerin kendine seslenildiğinde gülümseyerek tepki vermeleri mutlu olduklarını ve kendilerini güvende hissettiklerini gösterir.* Yapılan araştırmalar kadınların erkeklerden çok daha fazla gülümsediğini ortaya çıkarmıştır. Gülümsemenin tıpkı esnemek gibi bulaşıcı olduğu da bu araştırmalarda ulaşılan bir başka sonuçtur. Bunu deneyerek test edebilirsiniz. Bir toplulukta sürekli gülümserseniz yanınızdakilerin de gülümsemeye başladığını göreceksiniz.*Gülen bir yüz, insanları çeken en güçlü kaynaktır.*Gülümsemenizin etki alanı içtenliği ile doğru orantılıdır.*Gülümsemenin kaynağı beyin açığa çıktığı yeryüzünüzdür.*Gülümseme, tüm beyinde olumlu enerji oluşmasını sağlar.*Gülümseme, her kapıyı açan maliyetsiz, her sohbetin, iletişimin ve muhabbetin anahtarıdır.*Gülümseme, insanlar arasındaki sevgi ve mutluluk dolu duygularının dışa yansıması ve insanlar arasında kurulan en kısa köprüdür.*Gülümsemek, görünüşümüzü düzeltmenin en güzel, en etkili ve en kolay yoludur.