DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Günahsız Seneler

Günahsız Seneler

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN diyerek son bir kaç haftadır her yerde hummalı organizasyonlar eğlence merkezleri ve çeşitli kuruluşlar bu yönde çalışmalarını devam ettirmekteler. Yine kapitalizmin oyunu olan bu kutlamalar adeta millet olarak içimize giren bir virüs gibi, değerli okurlarım bu yazımı okurken belkide bazılarınız aman sende kardeşim arap ülkesinde mi yaşıyoruz diye bana gönül koymuş

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN diyerek son bir kaç haftadır her yerde hummalı organizasyonlar eğlence merkezleri ve çeşitli kuruluşlar bu yönde çalışmalarını devam ettirmekteler. Yine kapitalizmin oyunu olan bu kutlamalar adeta millet olarak içimize giren bir virüs gibi, değerli okurlarım bu yazımı okurken belkide bazılarınız aman sende kardeşim arap ülkesinde mi yaşıyoruz diye bana gönül koymuş olabilirsiniz. Doğrudur yaşamıyoruz ancak müslüman olduğumuzu da unutmadığımızı sanıyorum. Gerçi son dönemlerde Allah kuran diyerek insanlarımızı sömüren zevvatlara baktığımızda halkın dini inançlarının ne kadar istismar edildiği alenen ortada İslam dini hiç bir zaman yolsuzluklara ve arsızlıklara cevaz vermez ama ne var ki, en büyük rehberimiz olan Kuran-ı anlamayarak bazı çıkar guruplarını rezilliklerine alet olabiliyoruz.

Keşke herkes İslama göre yaşasa ama ne gezer çünkü insan oğlunu cehenneme kadar götürecek nefsi her şeyin üstesinde gelmektedir. Yeni yılı ( yılbaşı) dediğimiz hristiyanların kutlamış oldukları bu geceyi bizler müslüman olarak niye kutluyoruz doğrusu anlam veremiyorum. Yahudiler bile bu eğlenceyi yapmıyor sebebi ni biliyormusunuz? Hristiyanlara benzememek için lanetlenmiş olan yahudiler bu tarzda hareket ediyorsa bizler hak dini olan islam dinine göre neden yaşayamıyoruz? Zira yaşamaya izin verilmiyor. Her dört bir yandan etrafımızı saran pisliklerden silkinmek istiyoruz ancak bataklık gibi gırtlağımıza kadar bizleri toplum olarak dejenere etmiş durumda“yok efendim yeni yılda arkadaşlarla x bir otelde yeni yıl yemeğine katılacağız, yok kardeşim evde arkadaşlarla toplanıp fırında hindi ve yanında da rakı yeni yılla bu şekilde gireceğiz diye şu anda o günü hayal eden yüzbinlerce insanımız var.”

Suç bunların değil bunlara islamiyeti korkutarak öğretenlerindir. İslam dinin yıllarca ehemmiyetsiz ve çıkar grupları şunu yapma Allah sen taş yapar, yok efendim Allah seni cehenneme atar…. gibi korkutucu ve içi boş bilgilerle bu seviye ye getirildik, Allah yarattığına niye gazap eylesin iyi bir mümin Allah’ı anlaması için onun göndermiş olduğu Kuran-ı iyi anlar ve algılarsa zaten o kişi Allah’a hayırlı kul olur.

Bu eza ve cezada söz konusu olmaz dinimiz hoş görü ve kolaylık dinidir. Bazı güruhlar çıkar amaçlı olarak insanları din adı altında yanlış yönlendirmeye devam etmekteler. Bizler Allah’a kulluk yapmalıyız kulla kulluk asla ve asla olmaz bazı kandırılmış veya yanlış bilgilendirilmiş insanlarımızda yılbaşına nasıl girersen yıl boyu hep öyle devam eder gibi safsata bilgilerle yanlışa gitmekteler. Değerli okurlarım, yeni yıl dediğimiz günü nasıl geçirmeliyiz birde bu cepheden bakalım. Koskoca bir yıl daha geride kaldı.Nasıl ki ticarette veya kendimizce bazı parasal hesaplar yaparız yani yıllık envanter bunu yaparken ölüme bir adım daha yaklaştığımız unutmamız gerektiğini bir yaş daha yaşlandığımız bu bir yıl içerisinde ister tanıdığımız olsun veya olmasın bir çok insanımızın ebediyete intikal ettiklerini yaşadık ve gördük.

Kendimden örnek verecek olursam oğlumun can arkadaşı olan biricik yavrumuz daha 20’sine ramak kalan Ekrem Onur ASLAN’ı kendi elimizle toprağa verdik. Bu acıyı cenab-ı Allah hiç bir anne ve babaya göstermesin bu yılda beni üzen en büyük olay ruhu şad olsun burada şunu belirtmek istiyorum. Ölümün yaşı başı yok her an ölüme hazırlıklı olmak gerek bir gün hepimizin kapısını çalacak kaçarı yok bu bir yıl içerisinde kendimizi bir sorgulayalım neler yaptım? Hangi yetimin hakkını yedim, kime kötülük yaptım, Allah için bu yıl ne yaptım diye herkes kendisini sorgularsa inanın bir sonraki, yıla daha temkinli ve tedbirli girer. Eğer günah işleyerek içki içerek, ahlaksızlık yaparak yeni yıla girersek bu ahlaksızlığımız pisliği içerisinde kaybolup gideriz…. Lütfen aklımızı başımıza alalım Allah’ın ipine sımsıkı sarılalım kurtuluş ondandır. Ona yönelelim…. Herkese hayırlı bereketi ve sağlıklı bir seneler dilerim…

Allah’a emanet olunuz.