DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Günde 1 aspirin bakın nelere iyi geliyor

Günde 1 aspirin bakın nelere iyi geliyor

Yapılan araştırmaya göre uzmanlar, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin her gün bir tane aspirin almasının yararlı olabileceğini keşfetti.

Yapılan araştırmaya göre uzmanlar, fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin her gün bir tane aspirin almasının yararlı olabileceğini keşfetti. Yıllardır kullanılan ve pahalı olmayan aspirinin kolon kanseri riskini de yüksek oranda azalttığı ortaya çıktı.Yapılan araştırmaya katılan kişiler sadece Lynch sendromu adı verilen ve kanser olma riskini artıran genetik bir hastalığa sahip kişilerden oluştu. Bir süre aspirini düzenli kullanan katılımcıların, kolon kanseri olmak riskinin düştüğü ve normal kilolu kişilerle aynı seviyeye gerilediği görüldü.Araştırmaya katılan bilim insanları, her gün daha çok insanın fazla kilolarla başının derde girdiğini ve fazla kiloların kansere yakalanma riskinin daha çok olduğunu dile getirdi.

Aspirin kanser riskini düşürüyor

Uzmanlar, akciğer,bağırsak, göğüs ve prostat kanserleri başta olmak üzere bir çok konserin obeziteyle beslendiğini söyledi.Yapılan araştırmaya katılan uzmanlardan biri olan Dr. Burn, insanların kilo almamak için yediklerine içtiklerine dikkat etmesi gerektiğini ve fazla kilosu olup, zayıflayamayanların ise her gün bir aspirin almayı düşünmeleri gerektiğini belirtti.

Dr. Burn, kanser riskine yakalanan kişilerin genellikle 50 yaş ve üstü kişiler olduğunu ve aspirin kullanmaya karar veren insanların önce doktoruna danışıp sonra aspirin kullanımına başlamasını önerdiğini söyledi.
Aile geçmişimde kanser olanların aspirini mutlaka kullanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, doktora danışmadan kesinlikle ilaca başlanmaması konusunda uyarıda da bulundular.