DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gurbetçiler de artık o vergi avantajından yararlanacak

Gurbetçiler de artık o vergi avantajından yararlanacak

6 aydan fazla yurt dışında kalan gurbetçiler de artık o vergi avantajından yararlanacak. Sağlanan bu avantaj sayesinde gurbetçiler KDV ödemeyecek.Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız artık Türkiye’de aldıkları iş yeri ve ev için KDV farkı ödemeyecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun

6 aydan fazla yurt dışında kalan gurbetçiler de artık o vergi avantajından yararlanacak. Sağlanan bu avantaj sayesinde gurbetçiler KDV ödemeyecek.Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız artık Türkiye’de aldıkları iş yeri ve ev için KDV farkı ödemeyecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen ‘Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması’ ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinde yeni bir gelişme yaşandı. Bu teklifin 7. maddesi üzerinde  AK Parti Grup Başkan vekili Mehmet Muş ve milletvekili arkadaşlarının sunduğu önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Gurbetçiler de artık o vergi avantajından yararlanacak

Kabul edilen bu önerge ile yabancılara, Türkiye’de aldıkları konut ve iş yeri için uygulanan KDV avantajı artık 6 aydan fazla yurt dışında oturan gurbetçi vatandaşlarımıza da sağlanacak. Fakat KDV avantajından yararlanılarak Türkiye’den alınan konut veya iş yerlerine bir yıl boyunca satmama şartı verildi. Aksi takdir de yani bir yılı doldurmadan satılan iş yeri ve konutların alınmayan vergileri mal sahibi tarafından tekrar ödenecek. Bunun yanı sıra Çalışma veya oturma izni alarak 6 ayı aşkın bir süre içerisinde yurt dışında kalan Türk vatandaşlar da bu avantajdan yararlanabilecek. Ancak, resmi daire ve müesseseler ile merkezi Türkiye’de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup; bu daire müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memlekette oturan Türk vatandaşları bu haktan yararlanamayacak.