DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Gurbetçilerin dönüş yolları kabusa döndü

Gurbetçilerin dönüş yolları kabusa döndü

Tatili biten gurbetçilerin memleketlerine geri dönmesi ile başlayan büyük çile Maceristan sınırında daha çok etkisini göstermeye başladı.\r\n\r\n

Tatili biten gurbetçilerin memleketlerine geri dönmesi ile başlayan büyük çile Maceristan sınırında daha çok etkisini göstermeye başladı.’Schengen rejiminde yer alan bir ülke olan Maceristan’da gümrük kontrollerinin daha çok üstüne düşülüyor. Diğer Avrupa ülkelerine oranla aramalar daha sık ve daha çok yapılıyor. Maceristan sınır kapısında bulunan memurlar giriş yapacak olan arabaları dikkatli bir şekilde arıyor. Bu aramaların yapılması ile geri dönüş yolunda uzun kuyruklar oluşuyor. Ve sınır geçiş süreleri uzun zaman alıyor.

Maceristan güzergahını kullanmak isteyenler DİKKAT!

sila-yolu-kabusGeri dönüş yolunda Maceristan güzergahını kullanmak isteyen yolcular buna hazırlıklı olun. Maceristan Röszke Sınır Kapısı’nda uzun kuyruk ve yığılma ile karşılaşabilirsiniz. Bu kuyruğa ve yığılmaya yakalanmak istemeyen vatandaşların 20 km uzaklıktaki Tompa Sınır Kapısı’nı kullanmaları öneriliyor. Geri dönüş yolu için hafta sonunu seçen yolcular sınır kapılarında saatlerce beklemek zorunda kaldılar. Son gelen bilgilere göre ‘Önceki gün Maceristan , Sırbistan – Sırbistan, Bulgaristan ve Bulgaristan ,Türkiye sınırında oluşan yoğunluktan dolayı izinciler 3 ile 5 saat arasında kuyrukta beklediler.’Sınır kapılarında artan yoğun güvenlik önleminin nedeni ise Avrupa’ya yönelik mülteci akını oldu. Bu neden ile sınır kapılarındaki kontroller üst seviyeye çıkarıldı. Avusturya ve Almanya başta olmak üzere AB ülkeleri güvenlik güçleri,  Schengen anlaşması olanlara bile didik didik arıyor.