DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Haiti’de korkulan oldu!

Haiti’de korkulan oldu!

Matthew Kasırgası, Haiti’yi yıktı geçti. Kasırgadan zor bela kurtulanların ise korktuğu oldu. Haiti’de Kolera salgını alarmı verildi.\r\n\r\n

Matthew Kasırgası, Haiti’yi yıktı geçti. Kasırgadan zor bela kurtulanların ise korktuğu oldu. Haiti’de Kolera salgını alarmı verildi.Matthew Kasırgası‘nın yok ettiği Haiti’de kolera salgını ortaya çıktı. Dünya Sağlık Örgütü, bu zamana kadar yaklaşık 200 şüpheli vaka bulunduğunu açıkladı. Ülkede yaşam git gide zorlaşırken, çocuklar açlıktan dolayı ölümle yüz yüze kalıyor. Bunların hepsinin yanı sıra bölgede bulunan hastanelerde ilaç ve teçhizatın yeterli olmadığı belirtildi.

Haiti’de 200 vaka tespit edildi

Dünya Sağlık Örgütü, bölgede ortaya çıkan kolera salgınına yakalandığı tespit edilen 200 kişi için bölgeye 1 milyon kolera aşısını göndereceğini açıkladı. Konu ile ilgili olarak Acil Sağlık Birimi Pediyatri Bölümü Şefi Unni Krishnan, salgının kısa sürede önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Eğer önüne geçilmezse bu rakamların daha da artacağını ve kontrolden çıkabileceğinin altını çizdi. Ülkede bulunan sorunun tek bu olmadığını açlık ve yoksulluk ile de mücadele ettiklerini belirtti.haiti

87 kişi hemen tedavi altına alındı

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün Haiti sorumlusu Paul Brockmann, kolera şüphesiyle 87 kişinin tedavi altına alındığını açıkladı. Bölgedeki hava koşullarının salgını daha çok tetiklediğine dikkat çeken Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütünün Haiti sorumlusu Paul Brockmann,  “Kasırga, sağlık açısından zaten kırılgan olan toplumu daha da etkiledi. Nüfusun yoğun olduğu uzun sahil bölgeleri salgın riskini artırıyor.” açıklaması yaptı.

Matthew Kasırgası çok sayıda insanı canını aldı

Karayipler’i etkisi altına alan Matthew Kasırgası çok sayıda insanın hayatını kararttı. Gelen ilk bilgiler arasında ise en az 343 kişinin öldüğü yer aldı.

Matthew Kasırgası’ndan en çok etkilenen Karayipler’de yaşam yerle bir oldu. Bölgeyi tamamıyla etkisi altına alan kasırgada ölenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Haiti, Dominik Cumhuriyeti ve Küba’da hayatını kaybedenlerin sayısı 343’e yükseldi. Haiti Hükümetinden gelen açıklamada bölgede 300 kişinin hayatını kaybettiği bilgisi yer aldı. Ölenlerin 50’den fazlası Roche-a-Bateau kentinden olduğu açıklandı. En büyük kent olan Jeremie’de ise kasırganın etkisinden bölge bulunan evlerin yüzde 80’ni yıkıldı. Sud ilinde ise 30 bin ev ağır hasar aldı.

Matthew Kasırgası 230 km hıza ulaştı!

matthew-kasirgasi-abdYaklaşık bir hafta öncesinden etkisi altına alan kasırga ülkeyle yapılan iletişimi de kesti. Son yapılan açıklamada ise kasırganın hızının bölge üzerinde 230 kilometreyi geçtiği bildirilmişti. Haiti’de bulunan BBC muhabiri Tony Brown önemli bilgiler aktardı. Vatandaşların kasırganın etkisiyle yıkılan evlerin onarılmaya çalıştığını hükümetin bu konuda hiçbir yardım yapmadığı belirtti.