DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hakkari saldırısına ABD’den kınama geldi!

Hakkari saldırısına ABD’den kınama geldi!

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya ABD de sessiz kaldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Hakkari saldırını kınadı.\r\n\r\n

Tüm Türkiye’yi yasa boğan 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya ABD de sessiz kaldı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, Hakkari saldırını kınadı.PKK’lı hain teröristler 9 ekim pazar gününü kana buladı. Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri kontrol noktasına bomba yüklü araçla saldıran teröristler 18 canı hayattan kopardılar. Şemdinli’den gelen bu acı haberle sarsılan herkes yasa boğuldu. Saldırının hemen sonrası çok sayıda önemli isim kınama mesajı yayımladı.Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, “Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”‘Kalkınma Bakanı Lutfi Elvan, “35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız.”

Hakkari saldırısına ABD’den sert kınama

ned-priceŞemdinli’de meydana gelen hain saldırı sonrası Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, PKK’yı sert bir şekilde kınadıklarını ifade etti. Ned Price, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz.” dedi.

‘EN GÜÇLÜ ŞEKLİDE KINIYORUZ!’

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırı ile ilgili yayımladığı yazıda ise “ABD, Türkiye’nin güneydoğusunda bir askeri kontrol noktasına düzenlenen ve sivillerin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin ölümüne ve birçoğunun da yaralanmasına neden olan ölümcül terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır.” ifadelerini kullandı.Saldırıda şehit düşen askerlerin ailelerine başsağlığı ileten Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, “NATO müttefikimiz Türkiye’ye verdiğimiz desteği değişmez bir şekilde sürdürüyoruz ve her tür terörizmi yok etmek için beraber çalışma kararlılığımızı yeniden vurguluyoruz.” dedi.

Angela Merkel’den Yıldırım’a taziye mesajı

angela-merkel-kinamaAlmanya Başbakanı Merkel’in Binali Yıldırım’a gönderdiği taziye mesajında saldırıyı çok sert şekilde kınadığını ifade etti. Almanya Başbakanın Binali Yıldırım’a gönderdiği mektupta, ”Sayın Başbakan, Türkiye’nin Güneydoğu’sunda meydana gelen terör saldırısını dehşet içinde haber aldım. Teröristler yeniden Türk güvenlik güçlerine karşı sinsi bir şiddet eylemi gerçekleştirerek, sivillerin de ölmesine ve yaralanmalarına yol açtılar. Dünkü saldırıyı şiddetle kınıyorum.” ifadeleri yer aldı.