DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hakkari saldırısına bir kınama da Almanya’dan geldi

Hakkari saldırısına bir kınama da Almanya’dan geldi

Pazar günü meydana gelen hain saldırılara gelen tepkiler dinmiyor. 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya bir kınamada Almanya’dan geldi.\r\n\r\n

Pazar günü meydana gelen hain saldırılara gelen tepkiler dinmiyor. 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya bir kınamada Almanya’dan geldi.Hakkari‘nin Şemdinli ilçesinde yola döşedikleri mayını patlatan PKK’lı hainler tam 18 yiğidin hayatını kararttı. Bu acı haber tüm dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. Bir çok ülkeden gelen kınama mesajlarına Almanya da eklendi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebil, düzenlenen basın toplantısında saldırı ile ilgili üzüntüsünü dile getirip, yapanları sert bir şekilde kınadı. Pazar günü meydana gelen hain saldırılara gelen tepkiler dinmiyor. 18 yiğidin şehit düştüğü hain saldırıya bir kınamada Almanya’dan geldi.Başbakan Yardımcı Numan Kurtulmuş, “Şemdinli’de hain terör saldırısında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tüm milletimize başsağlığı diliyorum. Türkiye terör örgütlerine asla teslim olmayacaktır. Bu menfur saldırıların hesabı sorulacaktır”‘Kalkınma Bakanı Lutfi Elvan, “35 yıldır girilemeyen yerlere emniyet güçlerimizin teker teker girmesi terör örgütü ve bunların destekçileri üzerinde ciddi bir rahatsızlık meydana getirdi ama bu mücadelemiz devam edecek. Allah’ın izniyle girilmedik bir metrekarelik alan dahi bırakmayacağız. Hepsinin kökünü kazıyacağız.”

Şemdinli saldırısına Almanya’dan kınama

almanya-hakkari-kinamaDışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli,  “Alman hükümeti Hakkari ilinde düzenlenen ve 18 insanın yaşamını yitirdiği dünkü saldırıyı şiddetle kınıyor. Kurbanların ailelerinin acılarını paylaşıyoruz, yaralıların bir an önce iyileşmesini diliyoruz. Dün ve daha önce gerçekleştirilen terör saldırıları hiçbir şekilde haklı gösterilemez.” dedi.Sawsan Chebli, bu tarz saldırıların ülkenin Güneydoğu Anadolu’sundaki durumu kötüye götürdüğnü ifade etti. Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli,  “Bu saldırı, yıllar önce iyi yaklaşımlarla başlatılmış barış sürecinin yeniden başlatılmasının ve siyasi bir çözüme ulaşılmasının ne kadar gerekli olduğunu da göstermiştir. Alman hükümeti de bu barış sürecini teşvik etmeye hazırdır.” şeklinde ifadeler kullandı.

ABD’den kınama!

ned-price

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price, saldırı ile ilgili yayımladığı yazıda ise “ABD, Türkiye’nin güneydoğusunda bir askeri kontrol noktasına düzenlenen ve sivillerin de aralarında olduğu çok sayıda kişinin ölümüne ve birçoğunun da yaralanmasına neden olan ölümcül terör saldırısını en güçlü şekilde kınamaktadır.” ifadelerini kullandı.