DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Halep’e giden tahliye konvoyuna saldırı!

Halep’e giden tahliye konvoyuna saldırı!

Suriye’nin Halep kentinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin arabuluculuk ederek ilan ettiği ateşkesin ardından bölgeye giden tahliye konvoyuna ateş açıldı.\r\n\r\n

Suriye’nin Halep kentinde geçtiğimiz günlerde Türkiye’nin arabuluculuk ederek ilan ettiği ateşkesin ardından bölgeye giden tahliye konvoyuna ateş açıldı.

Halep’e giden tahliye konvoyuna saldırı!

İlan edilen ateşkesin ardından bölgeye çok sayıda otobüs gönderildi. Olay yerindeki hasta sivilleri taşıyan ilk konvoyun kentin batısına doğru harekete geçti. Tam da o sırada beklenmeyen bir olay yaşandı. İran komutasındaki Şii’ler tahliye konvoylarına ateş açtı. Konvoya açılan ateş sonucunda 1 sivil hayatını kaybederken, 4 kişi de yaralandı. Meydana gelen saldırı üzerine konvoy geri dönmek zorunda kaldı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İranlı mevkidaşı Cevad Zarif bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İkilinin yaptığı görüşmede Halep’teki tüm gelişmelerden haber alındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise yaptığı açıklamada ‘Tüm tedbirlerimizi aldık, kardeşlerimizi bekliyoruz’ dedi.

RUSYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in verdiği talimat ile tahliye konvoylarına Rus askerlerinin öncülük etmeye hazırlandığını açıkladı. Bu açıklamanın yanı sıra Suriyeli yetkililerin, İdlib’e tahliyesi gerçekleştirilecek olan muhalif ve ailelerinin güvenliğinin sağlanması için garanti verdiği belirtildi. KONVOY YENİDEN HAREKET ETTİSaldırının sonrasında geri dönen tahliye konvoyunun yeniden hareket ettiği açıklandı.