DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Halep’te ateşkes sağlandı

Halep’te ateşkes sağlandı

Son günlerdir Dünya’yı ayağa kaldıran Halep’te yaşananlara ilişkin az da olsa iyi haber geldi. Haberde Halep’te ateşkesin sağlandığı açıklandı.\r\n\r\n

Son günlerdir Dünya’yı ayağa kaldıran Halep’te yaşananlara ilişkin az da olsa iyi haber geldi. Haberde Halep’te ateşkesin sağlandığı açıklandı.Halep’in doğusundaki muhalif güçler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında ateşkes sağlandı. Güçler arasında alınan ateşkes kararı ilk olarak kuşatmadaki sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini öngörüyor. Halep’in doğusundaki silahlı muhalif gruplardan edinilen bilgilere göre, hem öğlen hem de akşam saat 19.00 sularında yapılan iki görüşmede kuşatma altında bulunan vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi konusunda ortak bir karar varıldı.

Halep’te ateşkes sağlandı

Varılan mutabakata göre öncelik bölgede sıkışan sivillerin Halep’in batısına çıkarılmasına verilecek. Bunun için bölgeye çok sayıda otobüs gönderildi. İki taraf arasında yapılan uzlaşmada ikinci olarak kent merkezinin doğusunda bulunan silahlı muhaliflerin de güvenli bir şekilde tahliye edilmesi öngörülüyor. Söz konusu muhalif grupların büyük bir bölümünün kentten ayrılmayı kabul ettiği belirtildi.

Ateşkese Türkiye arabuluculuk etti

Kentin doğusunda muhalifler ile Rusya öncülüğündeki rejim güçleri arasında varılan ateşkes ve tahliye mutabakatına Türkiye’nin de arabuluculuk ettiği ifade edildi. Sivilleri tahliye etmek için yola çıkan otobüsler kentin doğusuna ulaştı.

Erdoğan: Gelenleri bağrımıza basmaya hazırız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 32. Muhtarlar Toplantısı’nda Halep ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

“PUTİN İLE TEKRAR GÖRÜŞECEĞİM”

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, bugün Putin ile tekrar bir görüşme yapacağını ve ateşkes kararının üzerinden saaatler geçmeden rejim güçlerinin yeniden saldırıya geçtiğini söyledi.

“EY BM NERDESİN?

Birleşmiş Milletler’e (BM) ‘Ey BM nerdesin’ diye seslenen Erdoğan, Türkiye’ye mi gelecekler onları da bağrımıza basmaya hazırız.” dedi.Türkiye’nin ateşkes girişimi belki de masum insanlar için son umuttur diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün tarafları ve uluslararası toplumu bu ateşkese riayet etmeye ve destek olmaya davet etti.

“HİÇBİR ENGELLEME OLMADAN İNSANİ KORİDOR AÇILMALI”

“İnsani koridor derhal, hiçbir engelleme ve sabotaj olmadan açılmalı ve masum insanların kentin doğusundan sağ salimen çıkmasına izin verilmelidir. Esed rejimi açıkça kentte savaş suçu, insanlık suçu işlemektedir. Bu gerçeği, ona destek verenler dahil artık herkesin görmesi gerekiyor.” dedi.