DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hangi zeka geliştirici oyun neden alınmalı?

Hangi zeka geliştirici oyun neden alınmalı?

Oyun oynamak çocuklarda zeka geliştiren faktörlerden biridir. Hem eğlenip hem öğrenmekte en güzeli. Bu yüzden hangi zeka geliştirici oyun neden alınmalı? konusunu sizler için ele aldık. 1- Yap-Bozlar Zeka geliştirme oyun denilince ilk akla gelen oyuncaklar yap-bozlardır. Örneğin çocuğun bir robot hayal ederek parçaları birleştirmeye başlaması hayal gücünü; örnekteki görsele bakarak bir ev yapmaya çalışması

Oyun oynamak çocuklarda zeka geliştiren faktörlerden biridir. Hem eğlenip hem öğrenmekte en güzeli. Bu yüzden hangi zeka geliştirici oyun neden alınmalı? konusunu sizler için ele aldık.

1- Yap-Bozlar

Zeka geliştirme oyun denilince ilk akla gelen oyuncaklar yap-bozlardır. Örneğin çocuğun bir robot hayal ederek parçaları birleştirmeye başlaması hayal gücünü; örnekteki görsele bakarak bir ev yapmaya çalışması ise analitik düşünme yeteneğini geliştirir. Yanlış yerde kullanılan parçalar belirlenip, doğru gözlem ve deneyim ile doğru parçaların yerlerine koyulması yapboz oyununu zeka ve beceri oyunları arasında ilk sıraya taşımıştır. Bildiğiniz gibi farklı boyut ve özelliklere sahip parçalardan bütünü oluşturmaya çalışmak analitik düşünceyi geliştirir.

2- Bil Bakalım Kim Oyunu

Çocuklarda zeka geliştiren oyunlar arasında çok eskiye dayanan ve çok popüler olan oyunlardan biride bil bakalım kim oyunudur. Çeşitli karakterlerin resimlerinin olduğu kartlar arasından oyuncu rakibinin aklından tuttuğu karakteri tahmin etmeye çalışır. Tahminini yapabilmek için saç rengi, göz rengi, güzlüklü mü-güzlüksüz mü? gibi sorular sorar. Bu oyunda başarı getiren en önemli faktörler doğru soruyu sormak ve karakterleri hafızada tutmaktır. Bil bakalım kim oyunu, zeka geliştirici oyunlar arasında yer alır. Mantık ve hafıza gelişimi açısından etkili ve çocukların eğlenerek oynadığı bir oyundur. Çocuğunuz bu oyunu kardeşi veya arkadaşı ile onlarda yoksa siz anne ve babası ile kolaylıkla oynayabilir.

3- Solo Test

Zeka geliştirici oyunlar arasında beklide en eski ama efsaneleşen bir oyundur. Oyun için hazırlanmış stand üzerine dizilen 32 piyon ile oynanır. Merkezdeki delik boş bırakılarak oyun başlar. Bir piyon bulunduğu yerden diğer bir piyonun üstünden atlamak şartı ile ileri-geri, sağa-sola hareket eder. Üzerinden atlanılan piyon ise oyundan alınır. Amaç tek bir piyon kalıp diğer hepsini toplayabilmektir.   Ancak geriye tek bir piyon kalacak şekilde oyunu oynamak pek de kolay değildir. Birkaç adım sonrasını hesaplamak gerekir ve bu yüzden de zeka geliştiren oyunlar arasında vazgeçilmezlerden biridir.

 4-Jenga Oyunu

Bu oyun hem çocuklar hem de yetişkinler için oldukça eğlenceli. 54 tane dikdörtgen prizmanın üst üste dizilmesiyle oyun başlıyor ve  tek tek prizmayı yıkmadan çekilen prizmalar yine aynı şekilde kuleyi yıkmadan en tepeye yerleştiriliyor. Çekme veya koyma sırasında kulenin devrilmesine neden olan oyuncu oyunu kaybetmiş olur. Zeka ve beceri oyunları arasında stratejik düşünmeyi gerektiren en etkili oyunlardan biridir. Bununla birlikte fiziksel beceri ve dikkatte gerektirir. Çocuklarınız için bu tip oyunları tercih ettiğinizde ona  bol bol beyin jimnastiği yaptırmış olacaksınız.