DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hiç çalışmadan 6 yıl boyunca 8 bin dolar maaş aldı

Hiç çalışmadan 6 yıl boyunca 8 bin dolar maaş aldı

Reddit’te FiletOfFish1066 isimli kullanıcı 6 yıl boyunca çalıştığı teknoloji şirketinde hiç çalışmadan nasıl maaş aldığını açıkladı.

FiletOfFish1066 (FOF) isimli kullanıcı Reddit’te hiç çalışmadan yıllarca nasıl maaş aldığını açıkladı. 6 yıl boyunca bir teknoloji firmasında çalışan ve sadece 8 ay çalışarak 6 yıl boyunca maaş alan FOF bunu nasıl başarmış dersiniz?

Peki (FOF) hiç çalışmadan bunu nasıl başardı?

Reddit kullanıcısı (FOF) 6 yıldır çalıştığı Bay Area isimli bir teknoloji şirketinden kısa süre önce kovuldu. Peki hiç çalışmadan 6 yıl boyunca nasıl maaş aldı? FOF’un görevi şirketin ürettiği uygulamaları kullanıcı gözüyle test etmekti.FOF, Bay Area’da çalışmaya başladıktan sonra 8 ay içinde yapması gereken tüm görevleri yerine getiren bir program gelişti ve tüm yapması gereken işler bilgisayarlar tarafından otomatik olarak yapılıyordu.6 yıl boyunca iş yerinde Reddit’te gezinme, Online oyunlar oynama, Spor salonunda vakit geçirmek dışında pek iş yapmadı ve yılda ortalama 95 bin dolar kazandı.

FOF yaptığı işi kendi sözleriyle böyle açıkladı;

“Yaklaşık 6 yıl öncesinden bugüne kadar geçen sürede işyerinde hiçbir şey yapmadım. Şaka yapmıyorum. Her hafta işte geçirdiğim 40 saat içinde ofisimde League of Legends oynadım, Reddit’te gezindim ve istediğim her şeyi yaptım. Son 6 yılda belki de 50 saat çalışmışımdır. Yani temelde hiçbir şey. Ve bunu gerçekten kimse umursamadı. Testlerin tümü başarıyla çalışıyordu. İş yerinde hiç arkadaşım yoktu, dalga geçmiyorum, bu yüzden benimle patron ve yazılımlarını test ettiğim geliştiriciler dışında hiç kimse konuşmazdı”.

Ne demiş atalarımız?  “Çalışan demir pas tutmaz”

6 yıl boyunca tüm işleri bilgisayarlara yaptırmanın bir yaptırımı illaki olacaktı. İşten kovulan FOF kodlamayı ve yeteneklerini tamamen kaybettiğini açıklıyor. 6 yıllık yatarak geçirdiği kariyeri boyunca FOF yaklaşık 200 bin dolar biriktirdi. Şimdilik maddi sıkıntı içinde olmayan FOF hayatını düzene sokmak istiyor. Yeteneklerini tekrar kazanabilmek için çalışmalara başlayan FOF yeni iş başvuruları yapacağını ve unuttuğu herşeyi kısa bir tekrar sonrası geri kazanacağını söylüyor.