DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hillary Clinton kaybedişinin nedenini açıkladı

Hillary Clinton kaybedişinin nedenini açıkladı

Donald Trump ile girdiği mücadeleyi kaybeden Hillary Clinton, kaydeşinin nedenini bakın neye bağladı. İşte Hillary Clinton’ın o açıklaması..\r\n\r\n

Donald Trump ile girdiği mücadeleyi kaybeden Hillary Clinton, kaydeşinin nedenini bakın neye bağladı. İşte Hillary Clinton’ın o açıklaması..Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletlerinde yapılan başkanlık seçimleri tüm dünya basınında büyük yer tuttu. Başkanlık seçimlerini 277 delegenin oyu ile Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump kazandı. Seçimi kaybeden Hillary Clinton ise yenilgisinin hesabını Federal Soruşturma Bürosu’na kesti.

Hillary Clinton suçu FBI’ya attı

CNN’de yer alan haberde, Hillary Clinton yenilgisinin ardından ilk kez konuştu. Demokrat Parti’nin seçim kampanyasına bağışta bulunanlar ile bir araya geldi. Görüşmede yenilgisinin tek sorumlusu olarak  FBI Direktörü James Comey’i gösterdi. Seçime son günlerde  FBI Direktörü James Comey’in e-posta skandalına ilişkin soruşturmayı yeniden başlatmasının seçimleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Bu nedenden dolayıda seçimi kaybettiğini söyledi. Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump’ın kazanmasına da bunu bağladı.277 delegenin oyu ile başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump’ın kadınlara kötü sözler söylediği videonun ortaya çıkmasının sonrasında Hillary Clinton’ın seçimi kazanmasına kesin gözü ile bakılıyordu. Fakat FBI açtığı soruşturma ile aradaki fark hızlı bir şekilde kapandı. Donald Trump, kasım ayının 8’inde yapılan seçimler ile Amerika Birleşik Devletleri’nin 45. başkanı oldu.

İsveç’ten bomba yorum: ‘Endişe verici’

Amerika’da yapılan başkanlık seçimlerinin ardından Donald Trump ülkenin yeni başkanı oldu. Bu duruma İsveç Başbakanı  Stefan Löfven’den bomba yorum geldi.Amerika genelinde yapılan seçimlerde tam 277 delegeye ulaşan Cumhuriyetçi Parti başkanı Donald Trump yeni başkan seçildi. Tüm dünya basınında geniş yer seçim sonuçları ile ilgili İsveç’ten bomba yorum geldi. İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Donald Trump’un başkan seçilmesinin ardından yaptığı açıklama ile gündeme oturdu.

‘Seçim sonuçları tedirgin etti’

stefan-lofyenABD’nin yeni başkanın seçilmesinin sonrasında konuşan Başbakan Stefan Löfven, “Seçim sonuçları sıradan insanlarda endişe yarattığı gibi piyasaları da tedirgin etti” şeklinde açıklamalarda bulundu. Başbakan Stefan Löfven dikkat çeken açıklamalarına “Bir çok nedenden dolayı Hillary Clinton’ın kazanmasını tercih ederdim. Ancak şurası da bir gerçek ki, seçimi kimin kazandığına bakmazsızın İsveç, ABD ile iyi ilişkiler sürdürmek için çabalarına devam edecektir” şeklindeki sözleri ile devam etti.Stefan Löfven, seçimlerin öncesinde ülkedeki ciddi anlamda kirlenen politik ortama dikkat çekti. Ve  “Bütün siyasi liderler bunun yayılmaması için büyük sorumluluk taşıyor. Nefrete dayalı böylesi siyasi ortamdan kimse kazançlı çıkmaz. Her zaman yaptığımız gibi seçim kazanan birini kutlarız” dedi. Başbakan Stefan Löfyen’in yanı sıra Dışişleri Bakanı Margot Wallström de açıklamada bulundu. Dışişleri Bakanı Margot Wallström yaptığı açıklamada ise bu durumu diğer AB dışişleri bakanları ile biraraya gelerek değerlendireceklerini ifade etti.