DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hırvatistan’da seçim heyecanı başladı

Hırvatistan’da seçim heyecanı başladı

Hırvatistan’da seçim telaşı bu sabah başladı. Tam 3 milyon 800 bin seçmen, oy kullanmak için sandık başına gitti.\r\n\r\n

Hırvatistan’da seçim telaşı bu sabah başladı. Tam 3 milyon 800 bin seçmen, oy kullanmak için sandık başına gitti.Hırvadistan’da 3 milyon 800 bin seçmen, milletvekillerini seçmek için oy kullanmaya başladı. Bu sabah başlayan yeni milletvekilleri seçimleri akşam saat 8’e kadar sürecek. Yurt dışı ve yurt içi tam  6 bin 947 sandık bulunuyor.

2 bin 456 aday kıyasıya yarışıyor

hirvatistan-secimSabahın ilk saatlerinden akşam 20.00’ye kadar sürecek olan seçimlerde tam 2 bin 456 aday mücadele ediyor. Seçimden galip gelen isimler ise 151 sandalyeli Hırvatistan Meclisi’ne giriş yapacak.Başka bir ülkede yaşayan Hırvadistan vatandaşları ise yaşadıkları ülkede kurulan sandıklarda oy kullandı. Yurt dışındaki vatandaşlar dün sabahtan oylamaya başlamışlardı. Yurt dışından gelecek olan  sandık sayısı ise 115 olarak belirtildi.

Sonuçlar akşam saatlerinde açıklanacak

Yapılan oylamanın sonuçları ise Hırvatistan Merkez Seçim Kurulu (DIP) tarafından akşam saatlerine yakın açıklanmaya başlanacak.Hırvatistan’da yaşanan kriz nedeni ile erken seçime gidilme kararı alınmıştı. Alınan bu karar ile seçmenler 11 eylül 2016’da sandık başına gidecekti.