DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’da yaşayanlar dikkat! Binlerce kişi işsiz kalacak

Hollanda’da yaşayanlar dikkat! Binlerce kişi işsiz kalacak

Hollanda’da bulunan ülkenin en büyük bankası listesine giren İNG Bank’tan çalışanlarına kötü haber geldi. İNG Bank, tam 7 bin kişiyi işten çıkaracak.\r\n\r\n

Hollanda’da bulunan ülkenin en büyük bankası listesine giren İNG Bank’tan çalışanlarına kötü haber geldi. İNG Bank, tam 7 bin kişiyi işten çıkaracak.Hollanda’nın en büyük bankası olan İNG Bank çalışanlarını bu sefer üzdü. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın en büyük bankası Commerzbank 9 bin 700 çalışanını işten çıkarmıştı. Commerzbank’ın bu üzücü haberinin ardından bir haber de Hollanda’nın en büyük bankası İNG’den geldi. En büyük ve en gözde banka olan İNG Bank tam 7 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı. Banka bu işten çıkarılmaların yeniden yapılanma kapsamında büyük bir adım olacağını belirtti. 7 bin kişinin işten çıkarılmasından sonra dönüşüm sayesinde tam 900 milyon euro tasarruf sağlanmayı amaçladığını ifade ediyor.

İşten çıkarılmalar ilk olarak Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek

hollanda-issizÜlkenin en büyük bankası İNG’nin küçülme planları ilk Hollanda ve Belçika’yı etkileyecek. Bu durum ile ilgili İNG Bank CEO’su Ralph Hammers önemli ifadelerde bulundu. İNG Bank CEO’su Ralph Hammer, ‘2021 yılına kadar Belçika’da 3 bin 500, Hollanda da ise 2 bin 300 kişi işten çıkartılacak. Bankaya dış hizmet sağlayan birimlerden de 950 kişiyle yolların ayrılacak’ ifadeleri yer verildi.

Almanya’da tam 9 bin 600 kişi işten çıkarılacak!

Almanya’da çalışan dikkat! Almanya’nın enleri arasına girmiş olan Commerzbank’tan kötü haber geldi. Önümüzdeki yıllarda tam 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracak.Almanya’nın en bilindik bankalarından olan Commerzbank’tan binlerce çalışanını üzecek haber geldi. Commerzbank önümüzdeki yıllarda 9 bin 600 kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Konu ile ilgili bankadan yapılan açıklamada bankanın yeniden yapılandırmaya gittiği ifade edildi.

Almanya’nın en büyük bankasından biri olan Commerzbank’tan açıklama

Commerzbank’tan yapılan yazılı açıklama ise şu şekilde oldu;almanya_isten-cikarma“2020 yılı sonuna kadar Commerzbank, karlılığını sürdürülebilir şekilde artırmış olacak. ‘Commerzbank 4.0’ stratejisinin bir parçası olarak banka, kendi temel işlerine konsantre olacak, ilgili süreçlerin yüzde 80’ini dijitalleştirecek ve böylece önemli verimlilik artışları elde edecek.”Yazılı açıklamanın geldiği Commerzbank’tan ‘bankanın kısa sürede ilgili işçi temsilcileriyle hazırlık görüşmelerine başlayacak’ vurgusu yapıldı. Bu kararın iş büyüme alanlarında 2 bin 300 bin yeni istihdam oluşturacağını ve bununla birlikte işten çıkarılma sayısının 7 bin 300’e ineceği ifade edildi.