DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’dan PKK’ya izin!

Hollanda’dan PKK’ya izin!

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile Hollanda arasında çıkan diplomatik krizin ardından bir skandal daha yaşandı. Hollanda’dan PKK’ya gösteri izini çıktı. Hollanda’dan PKK’ya izin! Hollanda bugün terör örgütü PKK’nın gösteri yapmasına izin verdi. Terör örgütü yandaşları biraraya gelerek yürüyüş düzenledi.  PKK yandaşları, Hollanda’nın  Lahey kentinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini de taşıdılar. PKK yandaşlarının düzenlediği bu yürüyüşe yaklaşık 200 kişi

Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile Hollanda arasında çıkan diplomatik krizin ardından bir skandal daha yaşandı. Hollanda’dan PKK’ya gösteri izini çıktı.

Hollanda’dan PKK’ya izin!

Hollanda bugün terör örgütü PKK’nın gösteri yapmasına izin verdi. Terör örgütü yandaşları biraraya gelerek yürüyüş düzenledi.  PKK yandaşları, Hollanda’nın  Lahey kentinde terörist başı Abdullah Öcalan’ın posterlerini de taşıdılar. PKK yandaşlarının düzenlediği bu yürüyüşe yaklaşık 200 kişi katıldı.

Hollanda’nın Lahey kentindeki yürüyüş nevruz kutlaması olarak sunuldu. PKK yandaşları polis eşliğinde yürüyüşe geçtiler. Yürüyüş esnasında “Öcalan’a özgürlük” sloganları attılar.

Hollanda’dan bomba açıklama : ‘Özür Dilemedik!’

Başbakan Binali Yıldırım’ın ‘Hollanda arayıp, özür diledi’ sözlerine ilişkin Hollanda’dan bomba açıklama geldi. Açıklamada ‘Özür dilemedik’ denildi.

Hollanda Başbakanlık Sözcüsü’nden gelen açıklama bomba etkisi yarattı. Başkan Binali Yıldırım’ın Hollanda ile Türkiye arasında yaşanan kriz sonrası yaptığı açıklamada  “Bizim maslahatgüzarı ve başkonsolosu bir ara gözaltına aldılar. Sonra bana bunun yanlışlıkla olduğu söylendi ve bu konuda başbakan telefonda özür diledi” demişti. Fakat Binali Yıldırım’ın bu sözlerine Hollanda’dan yalanlama geldi.

‘Özür Dilemedik!’

Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin sözcüsünün ‘Biz özür dilemedik’ açıklaması bomba etkisi yarattı. Hollanda Başbakanlık Sözcüsü, “Başbakan Rutte, cumartesi akşamı Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmede Hollanda’nın bu konuyu araştıracağını bildirmiştir. Bu araştırmadan Hollanda’nın bu konuda Viyana Antlaşması’na aykırı davrandığı anlaşılırsa, bundan üzüntü duyacağımızı ifade etmek isteriz”

Habertürk gazetesinin başarılı isimlerinden Ünal Öztürk’ün yer verdiği habere göre Hollanda’dan gelen açıklama şöyle; “Bu durum (Maslahatgüzar ve başkonsolosun gözaltına alınması) polisin kim olduklarını anlamamalarından kaynaklanmıştır. Diplomat oldukları anlaşıldığında da derhal serbest bırakılmışlardır. Başbakan Rutte, cumartesi akşamı Başbakan Yıldırım ile yaptığı görüşmede Hollanda’nın bu konuyu araştıracağını bildirmiştir. Bu araştırmadan Hollanda’nın bu konuda Viyana Antlaşması’na aykırı davrandığı anlaşılırsa, bundan üzüntü duyacağımızı ifade etmek isteriz”