DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı

Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı

Hollanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmamasına tepki olarak prostesto olarak Hollanda’da birçok Türk, konsolosluk önünde toplandı. Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı Konsolosluk önünde toplanan Türkler saat 23:00 sularında Hollanda aleyhine slogan atmaya başladı. Bazı topluluklar ise konsolosluğa yumurta fırlattı. AK Parti Milletvekili Metin Külünk “Bugün görüyoruz ki

Hollanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosluğu’na alınmamasına tepki olarak prostesto olarak Hollanda’da birçok Türk, konsolosluk önünde toplandı. Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı

Hollanda’da Türkler konsolosluk önünde toplandı

Konsolosluk önünde toplanan Türkler saat 23:00 sularında Hollanda aleyhine slogan atmaya başladı. Bazı topluluklar ise konsolosluğa yumurta fırlattı.

AK Parti Milletvekili Metin Külünk “Bugün görüyoruz ki Avrupa bu değerlerin hepsinde sınıfta kalmıştır. Bugün Avrupa’da nazizmin kendisi vardır. Bugün Avrupa’da ırkçı faşizmin kendisi vardır. Bugün Hollanda siyasetinin tükenmişliği vardır. Türk halkı buna diplomatik ölçüde, demokrasinin sınırları içinde misliyle cevap verecektir” dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ise “İnanılmaz bir gün yaşıyoruz. Gerçekten anladığımız bildiğimiz Avrupa’nın demokrasi değerleri insan hakları gibi tüm kavramlarının bir anda içinin nasıl boşaldığını görüyoruz. Avrupa tarihi açısından kara bir leke günü. Türkiye Avrupa ilişkileri açısından çok önemli. Çünkü bir bakanımız bize ait olan konsolosluğa sokulmuyor ve konsolosluğumuz dışarı çıkarılmıyor. Aklıma Musul konsolosluğumuzda başımıza gelenler geldi. Türk toplumu geçtiğimiz yıl çok üzüntülü geçirdi. Terör saldırıları, darbe teşebbüsü Avrupalı dostlarımızı yanımızda görememiştik. Bugün demokrasiye aykırı bir müdahalenin uygulamanın yapılması anlaşılır değil. Hollanda’nın bu ayıbından yanlışından geri dönemsini bekliyorum. Avrupa’da ırkçılık tavan yapmış durumda. Avrupa’nın geleceği açısından endişeleri durmamak mümkün değil” diye konuştu.