DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hollanda’dan skandal seçim vaadi

Hollanda’dan skandal seçim vaadi

Hollanda’da 2017’de gerçekleşecek seçimlere hazırlanıyor. Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi’nden ise olay yaratacak bir seçim vaadi geldi.\r\n\r\n

Hollanda’da 2017’de gerçekleşecek seçimlere hazırlanıyor. Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi’nden ise olay yaratacak bir seçim vaadi geldi.Aşırı Sağcı Özgürlük Partisi, 2017 seçimlerinden galip çıkması ile yapacağı ilk işin Hollanda’daki islami okulları ve camileri kapatcaklarını vaad etti. Geert Wilders, “Seçimleri kazanırsak ülkedeki cami ve dini eğitim veren okulları kapatacağım, başörtüyü de yasaklayacağım” şeklindeki skandal açıklamasına “Müslüman mültecileri ülkeye almamak için Hollanda sınırını kapatacağız ” diyerek devam etti. Bu seçim vaadi ülke çok büyük tartışmalara neden oldu.

Mark Rutte’den sert tepki

hollanda-skandal-secim-vaadiHollanda Başbakanı Mark Rutte, Geert Wilders’in büyük yankı uyandıran seçim vaadine sert tepki gösterdi. Geçtiğimiz gün katıldığı televizyon programında ise konuyla ilgili açıklamada bulundu. Başbakan Mark Rutte bu sözleri “Hukukun üstünlüğüne yönelik bir tehdit” olarak nitelendirdi. Ve islam okullarının ve camileri kapatma kararının, anayasaya uygun olmadığını belirtti.

Wilders toplumu kışkırtıyor

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Geert Wilders’in bu açıklamalarıyla toplumu kışkırttığı ve herhangi bir sorumluluk almaktan kaçtığını ifade etti. Geert Wilders’in 2012 yılındaki ekonomik kriz esnasında hükümeti yüz üstü bıraktığını hatırlattı.