DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hükümetten bomba karar! Onlar askere alınmayacak…

Hükümetten bomba karar! Onlar askere alınmayacak…

Hükümetin aldığı bu karar gündeme bomba gibi düştü. Alınan karar kapsamında 15 Temmuz’da şehit düşen kişilerin çocukları ve kardeşleri askere alınmayacak.\r\n\r\n

Hükümetin aldığı bu karar gündeme bomba gibi düştü. Alınan karar kapsamında 15 Temmuz’da şehit düşen kişilerin çocukları ve kardeşleri askere alınmayacak.15 Temmuz Cuma gecesi yaşanan ve başarısız sonuçlanan darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların yakınlarını sevindirecek bir haber geldi. Hükümetin aldığı karar ile şehit düşen vatandaşların çocukları ve kardeşleri askere alınmayacak. Aralarında çok istekli olanların ise gönderileceği açıklandı.

Hükümetten flaş karar!

hukumetten-bomba-kararDarbe girişiminin ardından ilan edilen Olağan Üstü Hal kapsamında çıkarılan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname yürürlüğe girdi. Ve bu karar Resmi Gazete’de de yayımlandı. Askere alınmayanların yanı sıra şuan askerde olan şehit yakınları da isteklerine terhis edilecek. Kanun hükmünde olan bu kararname kapsamında Milli Savunma Bakanlığına yönelik yapılan düzenlemede, Askerlik Kanunu’na geçici madde eklendi.

Şehit çocukları ve kardeşleri

Hükümetin aldığı bu karar ile FETÖ’nün yaptığı darbe girişimi ve bu tarz eylemleri, bir görevi olmadığı halde engellemeye çalışırken şehit düşen vatandaşların çocukları ve kardeşleri yararlanabilecek. Bu karara gerek duymayan ve askerliğini yapmak isteyenlerin ise askere gitmelerine izin verilecek. Ve şuanda askeri görevini yapıyor olan şehit çocukları ve kardeşleri de istekleri üzerine terhis edilecek.

Yurt dışında oturma izini olana bedelli askerlik ne kadar?

Yurt dışında oturma veya çalışma izni olan Türkler için bedellik askerlik fiyatı düştü. 6 bin avro olan bedelli askerlik fiyatı bin avro’ya düştü. Oturma izni olanlar bin avro karşılığından askerliğini yapmış sayılacak. TBMM’de Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK’lerde değişiklik yapılmasını içeren kanun tasarısının 4 ana maddesi kabul edildi.yurt-disinda-bedelli-askerlikBedelli askerlik ile ilgili AA’da yer alan haber de birkaç önemli noktaya değiniliyor. Habere göre 3 yıl süreyle yurt dışından bulunan Türk vatandaşlar bedelli askerlik için artık bin avro ödeyeceğinin altı çiziliyor. Bin avroluk bedelli askerlikten yararlanacak kişilerin ise 38 yaşını doldurması ve gerekli olan belgeler ile konsolosluğa başvuracak. Konsolosluğun ardından askerlik şubelerine bin avroyu defaten ödemeleri gerekiyor.

Dövizli askerlikten yararlanmak isteyenler ne yapacak?

Bedelli askerliğin bin avroya düşmesi ile dövizli askerliğe başvuranların ne yapacakları merak konusu oldu. Bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihten önce başvuru yapanlar da bin avroluk bedelli askerlikten yararlanabilecek. Dövizli askerlik yapmak için 38 yaşının sonuna kadar başvuruda bulunmamış yada ödemelerini yapmadıkları için bu hizmetten çıkarılanlar bin avro ile askerliklerini tamamlamış olacak. Ve fazladan yaptıkları ödemeler ise geri iade edilmeyecek.