DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Hz. Muhammed’in(sav) Anne ve Babasının Adları Nedir?

Hz. Muhammed’in(sav) Anne ve Babasının Adları Nedir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) anne babası, aile büyükleri ve soyu çok merak edilen, araştırılan konular arasında yer almaktadır.  “Hz. Muhammed’in(sav) Anne ve Babasının Adları Nedir?” sorusunu cevaplarken Peygamber Efendimizin soyu hakkında ayrıntılı bilgiler de paylaştık.  Hz. Muhammed’in Aile Büyükleri  Hz. Muhammed’in Annesinin Adı: ÂmineHz. Muhammed’in Babasının Adı:AbdullahHz. Muhammed’in dedesi(babasının babası): AbdülmuttalibHz.Muhammed’in dedesi(annesinin babası): VehbHz.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) anne babası, aile büyükleri ve soyu çok merak edilen, araştırılan konular arasında yer almaktadır.  “Hz. Muhammed’in(sav) Anne ve Babasının Adları Nedir?” sorusunu cevaplarken Peygamber Efendimizin soyu hakkında ayrıntılı bilgiler de paylaştık. 

Hz. Muhammed’in Aile Büyükleri

 Hz. Muhammed’in Annesinin Adı: ÂmineHz. Muhammed’in Babasının Adı:AbdullahHz. Muhammed’in dedesi(babasının babası): AbdülmuttalibHz.Muhammed’in dedesi(annesinin babası): VehbHz. Muhammed’in babaannesi: FatımaHz. Muhammed’in anneannesi: BerreHz. Muhammed’in süt annesi: Halime Ahzap Suresinin 50. ayetinden Hz. Peygamber(a.s.m)’in halaları ve teyzelerinin olduğunu anlıyoruz. Peygamberimizin (sav) Halalarının İsimleri:Hz. Muhammed’in(sav) altı tane halası vardır. İsimleri:BeyzâBerraAtikeSafiyyeErvaÜmeyme’dir.Bunlardan üçü iman etmiştir. İman edenlerin isimleri: Atike, Safiyye ve Erva dır. Peygamberimizin (sav) Teyzelerinin İsimleri:Peygamberimizin iki tane teyzesi vardır.Ferîda ve Fahita’dır. İkisi de onun Hz Muhammed’in peygamberliğinden önce vefat etmiştir. Peygamberimizin (sav) Amcalarının İsimleri:Hz. Muhammed’in 10 amcası bulunduğu, babasıyla beraber 11 erkek kardeş olduğu belirtilir.HarisZübeyrEbu TalibEbu LehebKusemDırarMukavvimHaclHz. HamzaHz. AbbasPeygamberimizin dayısı yoktur. Hz. Muhammed’in (sav) damatlarının İsimleri:Hz. Ali ve Hz. Osman 

Hz. Muhammed’in (sav)  Çocuklarının İsimleri:

Hz. Muhammed’in Hz. Hatice ile evliliklerinden ikisi erkek, dördü kız olmak üzere altı çocukları vardır.Çocuklarının isimleri sırasıyla; Kasım, Zeyneb, Rukiyye, Ümmü Gülsüm, Fâtıma ve Abdullah tır 

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) Soyu

 Peygamber (sav) Efendimizin soyu, çok temiz ve çok şerefli bir neseptir(soydur). Bir hadisi şerifte Rasûl-i Ekrem Efendimiz:“Allah, Hz İbrâhim’in oğullarından Hz. İsmâil’i, İsmâiloğullarından Kinâneoğullarını, Kinâneoğullarından Kureyşi, Kureyşden Hâşimoğullarını, Hâşimoğullarından da beni seçmiştir.” buyurur.Peygamber (sav) Efendimiz, Hz.İbrâhim’in büyük oğlu Hz. İsmâil’in soyundandır. Soyu Adnân’a kadar kesintisiz bellidir.Peygamberimizin (sav) dedelerinden Kusay bin Kilab, Huzaa’lılardan Kâbe emanetlerini alarak, iyi idaresi ile kendi kabilesini saygın bir konuma getirip, Kâbe etrafında topladı. Bundan dolayı onun kabilesine Kureyş (toplamak, birleştirmek) ismi verildi.Hz. Peygamber’in (sav) dedesinin babası Haşim Mekke’den kışın Yemen’e, yazın Şam’a ticaret seferlerini ilk başlatan kişidir. Hatta Bizans imparatoru ile anlaşma sağlayarak Kureyş tacirlerinin Bizans topraklarında ticaret vergilerinden muaf tutulmasını da sağlamıştır.Resulullah’ın dedesi Abdülmuttalib uzun boylu, sarışın idi ve sevimli bir sakalı vardı.Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav)’in babası, Abdülmuttalib’in oğlu Abdullah; annesi ise Vehb’in kızı Âmine’dir.Babası Abdullah, Kureyş Kabîlesinin Hâşimoğulları kolundan, annesi Âmine ise Zühreoğulları kolundandır. Her ikisinin soyu, bir kaç göbek yukarıda, “Kilâb” kabilesinde birleşmektedir. Her ikisi de Mekkelidir.