DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İdam´a karşı olan AK Parti Milletvekili: “İdam Meclis’e gelirse hayır diyeceğim”

İdam´a karşı olan AK Parti Milletvekili: “İdam Meclis’e gelirse hayır diyeceğim”

AK Parti İstanbul Milletvekili, ORF 2 Televizyonunda yaptığı açıklamalarda idam cezasının meclise gelmesi halinde oyunu hayır yönünde kullanacağını söyledi.

Türkiye´de yaşanan korkunç darbe girişiminin ardından gündemde çokça konuşulan idam kararı getirilmesine yönelik ciddi bir kamuoyu oluştu. Eğitimini Almanya´da yapmış olan İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Komisyon Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Avusturya Televizyonunda katıldığı bir programda İdam Kanun Tasarısına hayır diyeceğini söyledi.

“İDAM CEZASI MESLİSE GELİRSE HAYIR DİYECEĞİM”

TBBM´i İnsan Hakları Komisyonu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Avusturya’nın ORF 2 Televizyonunda katıldığı ‘Im Zentrum’ programında idam cezasının Meclis’e gelmesi halinde hayır oyu kullanacağını söyledi. ‘Türkiye nereye gidiyor’ konulu programda konuşan Yeneroğlu, idam cezası oylandığında milletvekili oylarının çoğunun hayır oyu vermesini ümit ettiğini ve tasarının kabul edilmemesini istediğini söyledi. Almanya kökenli milletvekili Yeneroğlu, idam yasasının 330 milletvekilinin oyu ile referanduma götürüleceğini belirterek, umarım Meclis’te reddedilir ve referanduma gidilmesine gerek kalmaz. Türk halkının yaşadığı travmanın da anlaşılması gerektiğine vurgu yaptı. Yeneroğlu Meclisteki milletvekillerine nazaran halkın çoğunluğunun idamdan yana olduğunu dile getirdi. Yeneroğlu, Avusturyalı siyasetçi ve gazetecilerin de katıldığı Televizyon programında PKK’nın Avrupa’da serbest bir şekilde propaganda yapmasını ve eleman kazanmasını eleştirerek bu konuda medyanın haber yapmaktan çekindiği savundu.mustafa-yenerogluAyni programda Türkiye´de basın özgürlüğü ve gazetecilere yönelik tutuklamalarla ilgili ORF İstanbul Muhabiri Jörg Winter´e yöneltilen ‘gazeteciler tutuklanıyor, korkuyor musunuz’ sorusuna Winter, Korkmuyorum, ancak ciddi endişelerim var. Gazeteciler için tahmini imkânsız bir ortam oluştu. Türk gazetecilerin yaşadıkları yanında Avrupalı gazetecilerin yaşadıkları basın kartı ve oturum gibi meseleler lüks sorunlar kalıyor, dedi. Programın moderatörü Ingrid Thurner, Almanya ve Avusturya’da yaşayan birçok Türk gazeteciyi ve uzmanı tartışma programlarını davet ettiklerini ancak bunların birçoğu programda eleştirel konuşursak Türkiye’ye gittiğimizde tutuklanırız, diyerek programa katılmadıklarını ifade etti.Programın konuklarından Avusturyalı siyasetçi Avusturya Halk Partisi Milletvekili Reinhold Lopatka kısa süre önce gerçekleştirdiği Türkiye´ye bir ziyarette bulunduğunu ve yaşadıklarını aktardı. Lopatka, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç ve Aydın Engin’i ziyaretlerinde aralarında geçen diyalogları şu ifadelerle aktardı: ”Konuştuklarımızdan birisi ‘durum ne kadar kötü’ soruma ‘Ben altı cezaevinde kaldım. Askeri darbe dönemlerinden sonra bile durum bu kadar kötü değildi. O dönemlerde Türkiye Batı’ya dönük bakışını korudu. Türkiye Avrupa’dan uzaklaşıyor. Korkuyorum ancak vazgeçmeyeceğiz’ dedi.”