DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
IKEA uyardı: Bu ürünü aldıysanız hemen geri getirin

IKEA uyardı: Bu ürünü aldıysanız hemen geri getirin

İsveç mobilya devi IKEA sattığı PATRULL güvenlik kapıları için toplama kararı alındı. Söz konusu ürünü satın alan müşteriler ne yapmalı?

İsveç kökenli mobilya devi IKEA’da satılan Patrull çocuk güvenlik kapılarının kendiliğinden açıldığı iddia edilmişti.43 ülkede 235 mağazası bulunan mobilya devi IKEA ürün güvenliği konusunu çok ciddiye alıyor. IKEA’nın Çocuk Bölümü Müdürü Meria Thörn yaptığı açıklamada Patrull çocuk güvenlik kapılarını satın alan müşterilerin en yakın IKEA mağazasına iade etmeleri ve ücretlerini geri almalarını söyledi.

Konuyla ilgili IKEA Çocuk Bölüm Müdürü Maria Thörn;

“IKEA olarak çocukların güvenliği konusunda sıfır tolerans politikası uyguluyoruz. Güvenli ve sağlıklı ürünler sunuyor, çocukların bu dünyadaki en önemli varlıklar olduğuna inanıyoruz.

Herhangi bir ürünümüzle ilgili güvenlik sorunu olduğuna dair bildirim aldığımızda, hiç vakit kaybetmeden harekete geçiyoruz. Çocukların evde yaralanma riski altında olmalarını kabul etmemiz mümkün değil. Bu nedenle tedbir olarak tüm PATRULL güvenlik kapılarını geri çağırıyoruz” dedi

IKEA tarafından yapılan açıklamada ise; “IKEA Çocuk ürün gamındaki ürünlerin tüm dünyadaki en yüksek kalite standartları ve düzenlemelere uygun olarak sürekli test edildiği, PATRULL güvenlik kapıları da yürürlükteki standartlara göre yapılan testlerle onaylanarak, ürün gamında yer aldı. Ancak son dönemde ürünle ilgili gelen geri bildirimler sonrasında, bağımsız bir test kuruluşuna yaptırılan araştırma sonucunda, kilit mekanizmasının küçük çocuklar için risk oluşturabileceği tespit edildi” ifadesine yer verildi.

patrull guvenlik kapisi

43 ülkede 235 mağazası bulunan IKEA’nın sattığı PATRULL güvenlik kapısı tüm ülkelerde satılıyordu. Söz konusu ürünü satın alan tüketicilerin ürünü en yakın IKEA mağazasına götürmeleri gerekiyor. Şirketten yapılan açıklamada iade işlemleri için fatura veya fiş gerekmediğini açıklayan IKEA, daha fazla bilgi almak isteyen tüketicilerin 444 4 532 numaralı telefondan kendilerine ulaşmalarını istedi.