DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İlk cumhurbaşkanı hayatını kaybetti!

İlk cumhurbaşkanı hayatını kaybetti!

Slovakya gelen bu acı haberle yasa boğuldu. Slovakya, ilk Cumhurbaşkanı Michal Kovac’ı kalp yetmezliği nedeni ile kaybetti.\r\n\r\n

Slovakya gelen bu acı haberle yasa boğuldu. Slovakya, ilk Cumhurbaşkanı Michal Kovac’ı kalp yetmezliği nedeni ile kaybetti.Slovakya’nın ilk cumhurbaşkanı Michal Kovac, uzun süredir kalp yetmezliği nedeni ile hastanede yatıyordu. Acı haber uzun süredir tedavi gördüğü hastaneden geldi. Slovak Haber Ajansı (TASR), Michal Kovac’ın dün akşam saatlerinde hayata gözlerini yumduğunu açıkladı. Michal Kovac geçtiğimiz günlerde parkinson hastalığının neden olduğu sorunlar nedeni ile yoğun bakıma alınmıştı. Gelen bilgiler arasında ise ilk cumhurbaşkanının 86 yaşında hayata veda ettiği yer aldı.

İlk cumhurbaşkanı Michal Kovac kimdir?

Michal Kovac 5 ağustos 1930 yılında dünyaya geldi. Bratislava Ekonomi Üniversitesi’nde ekonomi bölümü okudu. Bratislava Ekonomi Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra ise bir süre bankacılık yaptı. 1993 yılının şubat ayında ise Slovakya’da Ulusal Konseyi başkanı seçildi.  Adını tarihe Slovakya’nın ilk cumhurbaşkanı olarak yazdırdı. Ve 5 ekim 2016 yılında da kalp yetmezliği nedeni ile tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.