DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
İmam hatip okuluna saldırı!

İmam hatip okuluna saldırı!

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’ta bulunan bir imam hatip okuluna saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenlerin kimliği ise henüz bilinmiyor.\r\n\r\n

Danimarka’nın başkenti Kopenhag‘ta bulunan bir imam hatip okuluna saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenlerin kimliği ise henüz bilinmiyor.İskandinavya’daki ilk imam hatip okulunda hava fişekli saldırı düzenlendi. Mina Hindholm  imam hatip lisesinin müdürü Ahmet İhsan Deniz saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Ahmet İhsan Deniz yaptığı açıklamada kimliği belirlenememiş kişiler tarafından gece 01.00 sularında okulun havai fişekle saldırıya uğradığını söyledi.

Okula havai fişekli saldırı

okula-saldiriYaptığı açıklamanın yanı sıra AA muhabirine de açıklama da bulunan müdür Ahmet İhsan Deniz, bu yıl içerisinde tam 4 kez bu tarz saldırılara mağruz kaldığını da ifade etti. Son saldırının ise dün gece saat 01.00 sularında meydana geldiğinin de altını çizdi. Ahmet İhsan Deniz, dün gece meydana gelen saldırıyı kameraların görmediği noktalardan okula giren 4 kişin yaptığını belirtti. Saldırganlara dair şuan hiç bir bilginin olmadığı  ve kimlik bilgilerinin bilinmediği belirtildi. Hemen sonrasında ise saldırının yerel polise iletildiğini söyledi. Havai fişekli saldırıya uğrayan lisenin ‘İslami Lise’ olarak bilindiğini ve bu sebepten ötürü çok sayıda saldırıya maruz kaldığının da altını çizdi.

Almanya’da yine camiye saldırı düzenlendi

Almanya’da camiye yapılan saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Bu sefer ki saldırı ülkenin Hamburg kentinde meydana geldi.Almanya’da yaşanan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Sıkça saldırılara maruz kalan camiler Türk vatandaşlarını tedirgin ediyor. Son saldırı ise Hamburg kentinin yakınlarında bulunan Stade’de yaşandı. Stade de faaliyet gösteren DİTİB (Diyanet İşleri Türk İslam Birliği)’e bağlı olan camiye gece yarısından sonraki saatlerde kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından saldırı düzenlendi.

Almanya’da yine camiye saldırı!

almanya-cami-saldiriGece 03.00 sularında düzenlenen saldırıda caminin camları tuzla buz edildi. Cami duvarlarına boyalar atılmasının yanı sıra intikam yazıları da yazıldı. Duvarlara yazılan yazılara ek cami camlarına da nefret içeren sözler yazıldı.  Hamburg’un Bützfleth semtindeki camiye yapılan saldırının hemen sonrasında polis hemen harekete geçti. Polisler hemen olay yerinde inceleme yaptı. Ve olay ile ilgili ipucu aradı.almanya-cami-saldiri