DOLAR %
EURO %
ALTIN %
BIST 100 %
BITCOIN %
Ticari taksilerde ‘İndi-bindi’ uygulaması bugün başlıyor

Ticari taksilerde ‘İndi-bindi’ uygulaması bugün başlıyor

Ticari taksilerde indi bindi dönemi bugün başlıyor. Bu günden itibaren 2,5 kilometreye kadar olan mesafelerde taksi ücretleri 8 lira 75 kuruş olarak uygulanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yaptığı toplantı sonrasında ticari taksilerle ilgili aldığı karar bugün uygulamaya geçecek. Uygulama, kısa mesafe almak istemeyen taksi şoförlerine karşı önlem almak amacıyla düşünüldü. Düzenlemede 2.5

Ticari taksilerde indi bindi dönemi bugün başlıyor. Bu günden itibaren 2,5 kilometreye kadar olan mesafelerde taksi ücretleri 8 lira 75 kuruş olarak uygulanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), yaptığı toplantı sonrasında ticari taksilerle ilgili aldığı karar bugün uygulamaya geçecek.

Uygulama, kısa mesafe almak istemeyen taksi şoförlerine karşı önlem almak amacıyla düşünüldü.

Düzenlemede 2.5 kilometreye kadar olan mesafelerde ‘indi-bindi’ uygulaması sayesinde 8 lira 75 kuruş ödenecek.

Yolculuk başIna minimum ücret 8 lira 75 kuruş olurken, taksimetre başlangıç ücreti 3 lira 45 kuruş olarak sayılacak ve her kilometre başına 2 lira 10 kuruş ödenecek.


Taksi tarifelerinde yeni dönem

2017 yılı içinde uygulanmaya başlayacağı öğrenilen taksi tarifelerinde yeni dönem uygulaması nedir?

Yeni uygulamada taksi fiyatları indi-bindi olarak 8.75 olacak. Ayrıca kredi kartı ve İstanbul Kart ödeme seçeneğide bulunacak. Habertürk’ün haberine göre, ocak ayından itibaren uygulanmaya başlayacak yeni tarife döneminden taksiciler pek memnun görünmüyor.

18 bin takside de uygulanacak mı?

Yeni uygulamanın 18 bin takside geçerli olup olmayacağı henüz netlik kazanmış değil. Gelecek günlerde ne kadar takside indi-bindi ücreti ve kartla ödeme seçeneği geçerli olacağı belli olacaktır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelen bilgiye göre müşterilerin ödemelerini isterse kredi kartı ile isterse İstanbul kart ile yapabilecekleri öğrenildi.